Alevilik dersi verecek öğretmen adaylarının eğitimi başladı

Alevilik dersi verecek öğretmen adaylarının eğitimi başladı

ABONE OL
23:56 - 30/03/2024 23:56
Alevilik dersi verecek öğretmen adaylarının eğitimi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin devlet okullarındaki öğrencilere Alevilik dersleri vermeleri amacıyla yeni öğretmen adaylarına ilişkin eğitim seminerleri çalışmaları bu yıl da devam ediyor.

Geçen yıl başlayan eğitim evresine yeni öğretmen adaylarının katılımıyla tekrar başladı.

Uzman akademisyenler eşliğinde verilecek derslerin sonucunda sertifikalarını alacak genç öğretmen adayları daha sonra hem devlet okullarında hem de Cem Evi’nde Alevilik dersleri verecek.

Cemevi eğitim odasında başlayan eğitim semineri öncesi ARU Eğitim Koordinatörü Erdal Çağlar’ın katılımcı öğretmen adaylarına ARU çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çağlar’ın ardından İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede’nin gülbenk vererek selamlama konuşması yaptı.

Gönül’ün ardından, Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Nazım Karataş, Eğitim Komisyonu üyesi Seyitali Dikmen ve geçen yıl eğitim seminerinden sertifika alarak mezun olan öğretmen Umut Öztek yeni adaylara selamlama konuşmaları gerçekleştirildi.

Konuşmacılar bu eğitim çalışmalarının Aleviliğin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, başta Erdal Çağlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti ve yeni adaylara başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından 20 öğretmen adayı, AABF eski eğitim sorumlusu ve Weingarten Eğitim Yüksekokulunda Akademisyen olan İsmail Kaplan yönetiminde ilk dersine başladı.

Alevilik konusunda uzman akademisyen ve eğitmenler tarafından verilecek dersler toplamda 12 hafta sürecek.

Eğitim programı hafta sonları (cumartesi-pazar) saat 10:00-17:00 arası gerçekleştirilecek. Eğitim programının sonunda katılımcılar alacakları sertifika ile Berlin’deki devlet okullarında Alevilik Dersleri’ni verebilecekler.

Böylelikle gelecek eğitim yılında yeterli sayıda Alevilik dersini verecek öğretmenler hazır olacak.

12 Hafta boyunca yeni öğretmen adaylarına eğitmenlik yapacak uzman isimler şöyle:

Prof. Dr. Handan Aksünger-Kızıl (Viyana Üniversitesi), Prof. Ayfer Karakaya-Stump (William & Mary Universitesi), Prof. Dr. Hüseyin Aguiçenoğlu (Hamburg Üniversitesi), Dr. Ahmet Kerim Gültekin (Leibzig Üniversitesi) ve Weingarten Eğitim Yüksekokulu’ndan akademisyenler İmran Gürtaş, Yılmaz Kahraman, İsmail Kaplan, Aziz Aslandemir ve Melek Yıldız.

Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi/ Ulaş Yunus Tosun

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.