Al-Dersim`den büyük hukuk zaferi

Al-Dersim`den büyük hukuk zaferi

ABONE OL
15:35 - 15/10/2019 15:35
Al-Dersim`den büyük hukuk zaferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Futbol kamuoyunun da bildiği üzere 22 Eylül’de Al-Dersim’in sahasındaki Frohnau SC maçından sonra maçın hakemine karşı bireysel bir saldırı girişiminde bulunulmuştu. Al- Dersim yönetim kurulu bu olay üzerine maçtan bir gün sonra gerekli cezalandırma ve özür kararlarını alıp federasyona ve basına bildirdi.

Yönetimin göstermiş olduğu bu çabuk reaksiyona rağmen, Berlin futbol federasyonuna bağlı hakemler kurulu aynı gün aldığı orantısız bir ceza kararıyla Al-Dersim kulübünün maçlarına hakem göndermeyeceklerini ilan etti. Al-Dersim’in ettiği acil itiraz üzerine öncelikle genç takımlar bu karardan muaf tutuldu. Ancak 11 Ekim’deki mahkeme gününe kadar Al-Dersim’in hiçbir maçına hakem gitmediği gibi Berlin liginde oynayan birinci takım ve Bezirk-liginde oynayan ikinci takımın oynanamayan üçer maçında da 6:0 hükmen mağlup oldukları ilan edilmişti.

Al-Dersim’in itirazının görüşüldüğü 11 Ekim Cuma günkü spor mahkemesi Al-Dersim için büyük bir hukuk zaferi ile sonuçlandı. Mahkeme hakemler kurulunun vermiş olduğu hakem yollamama kararının hukuki hiçbir dayanağı olmadığı gibi maç sırasında ve sonrasında gelişen olaylarda kulüp yönetiminin suçlu görüleceği herhangi bir durumun söz konusu olmadığını tespit etti. Gerekçeli kararında mahkeme ayrıca Al-Dersim’in hakemler kurulu ile Mayıs ayında yaptığı toplantıda söz verilen bütün maddeleri yerine getirmiş olduğunu özellikle vurguladı. Mahkeme Al-Dersim’in oynanamayan bütün maçlarının önümüzdeki haftalarda oynanmasına karar verdi.

Kendisiyle konuştuğumuz Al-Dersim yönetiminden Kemal Büklü şunları söyledi: “Mahkeme de kazandığımız zafer Berlin ve Almanya’daki yabancı kökenli bütün kulüpler açısından büyük bir önem taşıyor. Çünkü mahkeme kararı çok önemli ve acı bir gerçeği açığa vurmuş bulunuyor. O da hakemler kurulunun çok acilen vermiş olduğu hakem yollamama kararının çok önyargılı ve yargısız infaz niteliğinde olduğunu. Umarız mahkemenin vermiş olduğu bu karardan karar merciinde olan bütün federasyon yetkilileri gerekli dersleri çıkarır.”

Al-Dersim’i kazandığı bu hukuk zaferinden dolayı kutluyor, başarılarının devamı diliyoruz.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.