Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti

Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti

ABONE OL
14:29 - 27/12/2023 14:29
Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçimlerden sonra Millet İttifakı’nı bozan ve 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere 81 ilde “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti, hem iktidardaki AK Parti’ye hem de ana muhalefetteki eski ortağı Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı muhalefeti sertleştiriyor.

Bugün partisinin TBMM grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEM Parti üzerinden CHP’ye HÜDA-Par üzerinden de AK Parti’ye yüklendi.

Akşener, “Bir yanda belediye seçimleri öncesinde DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var. Diğer yanda ise beraber yol yürüdüğü, hatta bütçe savunmasını bile yaptırdığı HÜDA PAR’ın; Anayasamıza meydan okumasına susanlar var. Ancak herkes şunu çok iyi bilsin ki; herkes sussa da biz, İYİ Parti olarak asla susmayacağız! Bu iki yüzlü tiyatroya asla sessiz kalmayacağız. Ne Türklüğümüze ne Cumhuriyetimize ne de devletimizin bütünlüğüne dil uzattırmayacağız. Türk siyaseti için esaret bitmiştir” dedi.

HÜDA-PAR liderinin “eyalet, özerklik, federasyon” sözleri tartışılıyor

İYİ Parti liderinin iktidar partisine yönelik eleştirisinin nedeni Cumhur İttifakı sayesinde TBMM’de dört üye ile temsil edilen “Lozan Antlaşması’nı hilafetin katili” olarak değerlendiren HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun TBMM’de yapmış olduğu konuşmada kendisine dönük sataşmalar üzerine “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir, diyoruz. Tamam mı? Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok” ifadelerini kullanmış olmasıydı.

Her ne kadar bu sözlerden sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bunların tartışılması söz konusu olamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Anayasa’nın 3. maddesi için. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünemez bir bütündür. Değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olamaz” değerlendirmesinde bulunsa da, CHP ve İYİ Parti iktidarın bu sözlere doyurucu bir karşılık vermediğini düşünüyor.

Bahçeli görmezden geldi; Sinan Oğan “Herkes haddini bilsin” dedi

MHP Genel Başkanı dün DEM Parti ve CHP’yi sert eleştirdiği ve bir kez daha Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını ya da kapatılmasını önerdiği konuşmasında HÜDA-Par Genel Başkanı’nın özerklik ve konfederasyonla ilgili sözleri hakkında bir değerlendirmede bulunmadı.

Cumhur İttifakı’ndan bu konuyla en sert çıkış ise Cumhurbaşkanlığı’nın ilk turunda yüzde 5,17 oy aldıktan sonra ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Sinan Oğan’dan geldi.

Oğan sosyal medya hesabından, “Hiç kimse ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, sınırlarımızın değişmezliğini ve üniter yapısını tartışmaya açamaz. Herkes haddini bilsin” dedi.

Akşener’den AK Parti’ye: “Kayyum pazarlıklarını bırakın”

İYİ Parti liderinin iktidara dönük eleştirilerinde, DEM Partisi’nin öncülü HDP’nin kazandığı belediyelere kayyum atanması da öne çıktı.

Akşener, “Eğer terörle gerçekten mücadelede etmek istiyorsanız öncelikle siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atın. Bakın, önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde, geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının, aday olmasına izin verip; seçildikten sonra da kayyum atama kurnazlığından vazgeçin. Millet iradesini çiğnemeyin. Demokrasimizi daha fazla kirletmeyin. Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz; o zaman terörle iltisaklı olan kişilerin aday olmasına göz yummayın. Eğer samimiyseniz kayyum meselesi üzerinden gizli pazarlıkları bırakın; seçimlerden sonra yaptığınız derinlikli soruşturmaları, bu sefer seçimlerden önce yapın” dedi.

HDP’nin kazandığı 54 belediyeye kayyum atandı; DEM Parti, AK Parti ile arka kapı görüşmelerini yalanladı

2019 yılında yapılan seçimlerinde bugün DEM Partisi’nde örgütlenen HDP, üç büyükşehir Diyarbakır, Van ve Mardin’le birlikte 57 ilçede belediye başkanlıklarını kazandı.

Ancak seçimlerden sonra Şırnak’ın Silopi, Ağrı’nın Patnos, Erzurum’un Karaçoban, Diyarbakır’ın Çınar, Şırnak’ın Balveren (Belde), Ağrı Patnos, Adıyaman’ın Kömür belediyeleri dışında kalan 54 belediyesine kayyum atandı.

DEM Parti’nin AK Parti ile kayyum atanmasının engellenmesi için arka kapı görüşmesi yaptığı iddia edilse de her iki parti de bu iddiaları yalanladı.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, “Hiç kimseyle arka kapı görüşmesi yapmadık” dedi.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Süleyman Soylu da Akşener’in grup toplantısında hükümeti terörle mücadeleki yetersizliği konusundaki eleştirilerine tepki gösterdi.

Soylu eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan Akşener’e hitaben, “Devlet teröristin ayakkabı numaralarını bildiği için üç binli rakamlardan dağdaki teröristi iki haneli rakamlara, terör örgütüne katılanları yılda 5550’den 50’li rakamlara düşürdü” diye yazdı.

Akşener: “Bizim sırtımızdan kariyer planları yapanların planlarını bozduk”

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısında aday çıkarma kararı sonrası hem TBMM’de hem de bu şehirlerdeki belediye meclislerindeki üyelerinden kayıplar yaşayan Meral Akşener, bu durumdan isim vermeden de olsa CHP üst yönetimini sorumlu tuttu.

İYİ Parti lideri, “Aslında mesele nedir, biliyor musunuz? ‘Yolumuza hür ve müstakil olarak devam edeceğiz’ diyerek statükodan beslenenlerin düzenlerini bozduk. Bizim sırtımızdan kariyer planı yapanların planlarını bozduk. Sayemizde makamları, mevkileri cepte görenlerin kimyalarını bozduk. Nitekim operasyonların, dümenlerin ardı arkası kesilmiyor. Çünkü korkuyorlar. Türkiye’yi kısır döngüye mahkûm eden bu eğri düzene çomak sokmaya devam edeceğiz. Gündemin saray tiyatrolarıyla, kayıkçı kavgalarıyla meşgul edilmesine engel olmaya devam edeceğiz. Siyasetin, ‘kırmızı güçler-mavi güçler’ mantığına sıkıştırılıp milletimizin istemediği tercihlere zorlanmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Akşener, AK Parti’nin DEM’le kayyum pazarlığı yaptığını iddia etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.