AKP`YE OY VERMEK GÜNAH MI ?

ABONE OL
18:01 - 17/07/2022 18:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Peygamberimizden rivayet edildiğine göre ; 

“Allah Teâlâ bir devlet başkanı hakkında hayır dilediği zaman, ona unuttuğunu hatırlatan, hatırladığını yapmaya yardım eden doğru sözlü bir yardımcı verir. Şayet Allah Teâlâ o devlet başkanı için hayır dilemezse, ona unuttuğunu hatırlatmayan, hatırladığını yapmaya yardım etmeyen kötü bir yardımcı verir.” 

İyi yardımcıları olmayan AKP genel başkanı Erdoğan , bu rivayete göre “Allah’ın hayır dilemediği”  bir devlet başkanı ! Ülkenin içine düştüğü duruma bakınca , ya yardımcılarını suçlayacağız yada kendisini. Ben iyi tarafından bakıp yardımcılarını suçlamayı seçtim .

Peki Allah’ın hayır dilemediği bir partiye oy vermek günah mıdır ? 

Siz bu sorunun cevabını düşünürken birkaç örnek daha verelim. 

Liderlerde bulanması veya olmaması gereken özellikleri Kutsal kitaplardan açıklar isek ; 

Olumlu bir lider veya yönetici nasıl olmalı biraz anlatalım. 

Adaletli olmalı , 

Bilgili olmalı , 

Yumuşak huylu olmalı , 

Öfkesine hakim olmalı , 

Halkın ihtiyaçları ile ilgilenmeli

Bunlar yoksa , olumlu bir yönetici değildir. 

Akrabayı kayırıyorsa , kibirli ise , müsrif ise , öfkesine yenik düşüyorsa , verdiği sözden dönüyorsa olumsuz bir yöneticidir. 

Mesela ; Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz deyip te , ezdiriyorsa olumsuz yöneticidir. 

Döviz düşecek diyor da sözünü tutamıyorsa olumsuz yöneticidir. 

Akrabaları kayırıyor , tanıdıkları işe sokuyorsa olumsuzdur. 

Konuşurken kibirli ise , muhalefeti küçümseyerek hatta aşağılayarak konuşuyorsa olumsuzdur. 

Akla aykırı davranıyorsa , olumsuzdur. 

Şimdi 20 senedir AKP genel başkanı için Allah’ın hayır dilemediği, yardımcılarının yetersizliğinden dolayı gayet açıktır. Çevresinde değiştirmediği adam neredeyse kalmadı . Memleketin durumu da zaten ortada . Emekli maaşımın %10 u ile evin elektriğini ödeyemiyorum , kalanı siz düşünün . Beş kilo et almak için maaşın üçte birini vermeniz gerekiyor. Gerisini ne siz sorun ne ben anlatayım. 

Başımıza ne geldiyse AKP genel başkanı sayesinde geldi son 20 senede. 

Dolayısı ile Allah’ın hayır dilemediğine oy verip destek olmanın sorumlusu olmak istemiyorum ! 

Olumlu bir lider midir ? Yazıyı dikkatlice okuyup , cevabı siz verin. 

Oy verip destek olmak günah mıdır derseniz , ben karışmam. 

Fakat bu yanlış yönetimin hesabı , destek verilenlere de sorulacaktır. 

AKP genel başkanı Erdoğan “ Kandırıldım “ demişti cemaat darbe yapınca . 

Kandırılan ceza almıyorsa , şeytan yüzünden hepimiz cennetlik oluruz. Şeytan bizi kandırdı deyince , kurtuluşa erecek miyiz.

Öyle olsaydı ,aldatan Şeytana şükür etmek gerekmez miydi cehennemden kurtardığı için ! 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (4)
    • Seçmen

      Çok güzel yazmışsınız klavyenize sağlık, ancak…

      Kur’an’da bahsedilen eşcinsel kavimlerin helakını bilirsiniz. Peki sırf bunun için eşcinsellere özgürlük vadeden bir partinin karşısında durmak gerekmez mi?

      Yanıtla
      +1
      -0
    • Mert

      “ALLAH BU ÜMMETİ ACABA NİYE AYAĞA KALDIRMIYOR”?
      Halkı Sömürenden Hesap Soracağız Diyen Zihniyet Asıl Kendisi Değilmidir Bu Halkı Sömüren?
      Aynaya Bak Aynaya!
      Müslümanlar işte bu kadar iki yüzlü yüzsüz adaletsiz ahlâksız insan oldular Imam Hatipli AKP döneminde. Hangi bir müslüman ülkesine bakarsanız bakınız, kan gövdeyi götürüyor, sömürü düzeni saltanat şatafat sürdürüyor, din kardeşini öldürüyor katlediyor, müslüman komşu ülkelerine karşı savaş açıyor öldürüyor vuruyor Allahuekber diyerek koyun keser gibi kafaları kesiyorlar. Hayatını bir yahudi bir hristiyan kadar yaşayamadıkları gibi ama ben müslümanım diye ortalıkta dolaşanlar var. Namaz kılan, Oruç tutan, Hac yapan iki yüzlü münafıklar var. Yahudi’lerin Hristiyan’ların (Hitler dışında) yapmadığı kötülükleri müslümanların yaptıklarını görüyoruz günümüzde.
      Neye inanıyorsanız inandığınız ve layık olduğunuz gibi yaşar yönetilirsiniz.
      AKP’ye oy veren nasıl ahlâklı bir insan olabilir ki?
      AKP’ye oy veren, nasıl vicdanlı bir insan olabilir ki?
      AKP’ye oy veren, kendisinin bir insan olduğunu nasıl söyleyebilir?
      AKP’ye oy veren, bir müslüman olduğunu nasıl söyleyebilir?
      AKP’ye oy verenin çayı içilmez!
      AKP’ye oy verenin ekmeği yenmez!
      AKP’ye oy veren insana selam verilmez!
      17 yıldır Beytü’l-Mâl’den yani bunun anlamı da (Hazine) demektir (Hazine), yani halktan toplanan vergilerin biriktiği yer havuz kasa (GSMH) demektir. Dolayısıyla buradan (GSMH)’dan aşıranın ve ona yardım ve yataklık edenin de cenaze namazını ilk başta Hz. Peygamberimiz (a.s.m)da olmak üzere eğer kendisi hayatta olsaydı bunların da cenaze namazını (Kellâ) kesinlikle kılmazdı.
      Beytü’l-Mâl’den aşırarak Hazineyi istediği gibi kendi malıymış gibi, kendi kafasına göre siyasi çıkarı amacı doğrultusunda kullanarak 85 milyon insanın ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını çarçur etmiş sayılarak kul hakkına batmış demektir. Ben bizzat hakkımı helâl etmiyorum, haram zıkkım olsun diyorum, mahşerde iki elim hem bunları yapanların, hemde onlara her konuda destek olanların OY verenlerin iki yakasında olacaktır. Mahşerde hesap sormanın sırasıda bana verilecek olduğundan hiç zerre kadar süphem yok.
      AKP’ye oy verenin cenaze namazı işte bu nedenle kılınmaz, Ben müslümanım deyipte velevki bu kişi anamız babamız bile olsa.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Mert

      AK Partiye oy veren insanlar kalitesiz insan, ciğeri beş para etmez insan, başkalarının günahını giren insan, haram para yiyenlere ortak olan insanlardır. Bunlardan fakir fukara olsalar bile, bir başka fakirin fukaranın garibanın hakkını yiyen insanlardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen insanlardır, AKP’ye oy verenler ahlaken çökmüş ahlaksızdır, karaktersizdir, insanlıktan nasibi yoktur, içinde Allah korkusu yoktur, vicdanı pas tutmuştur, yüreğinde merhametten eser yoktur, insanlıktan çıkmıştır, AKP’ye oy veripte binlerce yuvaların yıkılmasına sebep olanlardır, yüzbinlerce insanın işsiz kalmasına sebep olanlardır, yüzbinler esnafın kepenk indirmesine sebep olanlardır, v.b. böyle çoğaltabilirim, işte bu sebeple AKP’ye oy verenin ben cenaze namazını kılmam demişimdir. Hakikaten AKP’ye oy veren adamın cenaze namazı kılınmaz.

      Dindarlık namaz, oruç, hac, baş örtmekte değil, İslam’da dindarlık iyi ahlak sahibi olmaktır, hayatı nasıl yaşadığını, hayatın içinde, hal ve davranışlarına nasıl yansıdığıdır.
      Dindarlık mı?
      Öldürmeyeceksin,
      Çalmayacaksın,
      İftira atmayacaksın yalan söylemeyeceksin,
      Zina yapmayacaksın,
      Hz. Musa (a.s.)ı Tevrat’ta verilen emirleri uyacaksın.
      İslam demek, dindarlık demek Allah’ın yap dediğini yapacaksın, yapma dediğini yapmayacaksın.
      Kaddafi linç edilirken herşeyi anlıyorum da, Erdoğan’ın bana ihanetini anlamıyorum demiştir. Erdoğan’ın siyasi hayatına söyle geriye dönüp bir bakarsanız kiminle can ciğer dost olmuşsa onunla sonunda çok kötü düşman olmuştur. İşin tuhaf tarafı da AKP seçmenide nedense bunun hesabını sormuyor, sen onunla bununla herkesle kol kolaydın şimdi ne oldu da ona buna düşman oldun diyen hiç bir adam gibi adam yok onların içinde. Zira hepsi birer münafık fasıklar grubundan ibaret.

      Allah beni böyle imam hatipli Erdoğan’la can ciğer dost olmaktan korusun amin.
      Kendinize sakın kahpe dindar dostlar edinmeyin, doğru dürüst dinsiz ateist insanlarla can ciğer dost olun. Yok ben illa müslüman bir insanla dost olurum diyorsanız, o zaman şunları dikkat ediniz, yalan konuşmayan, iftira atmayan, çalmayan, kul hakkı yemeyen, insanı satmayan, emeğinizi sömürmeyen, en mühim olan dikkat etmeniz gerekende şudur, Allah, Peygamber, Kur’an deyip, kötü kirli işlere bulaşmayan sağlam karakterli birini bulunuz, amma onuda asla kendinize put edinmeyin.

      Tayyip Erdoğan’ın ve damadının anlattıklarına sakın itibar etmeyin ülke cayır cayır yanıyorken herkes sinema seyreder gibi seyrettiniz. İşverende yanıyor işçide yanıyor işsizde yanıyor. “Fabrikalar boşuna yanmıyor”! işverenler o aşamaya gelmişlerki yansın bitsinde bende kurtulayım demektedir. İntihar edenler ise bir o kadar da katlanmaktadır. Bu sahtekar düzenbaz İslamcı sıfatına bürünmüş AKP iktidarı medya’ya bu konuda yasak getirdi basında millete duyurmayın halk duymasın dendi.
      Bu millet bu adamdan daha çok görecekleri kötü sıkıntılı kâbuslu günler var. Şu son bir sene içinde olmazlar olacak. 85 milyonun 50 milyonu şirke batmış, çünkü onlar bir puta tapıyorlar, bunlardan herkesin bir putu var, o Put da Recep Tayyip Erdoğan.
      Allah eğer bu milletin cazasını vermezse onun El-Adl ismi sıfatına yakışmaz.
      Bugün bu yaşadıklarınızı hak etmediğinizi düşünmeyin, Zira hak ettiğiniz için bu günleri yaşıyorsunuz, bu bir kader değil, hayır kesinlikle (Kella) vallahi billahi tallahi bu yaşananlar bir kader değildir, kendi ellerinizdendir. ”Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir. Bununla beraber Allah yine de çoğunu affeder.”(Şura Suresi 30)

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Mert

      “NEDİR BU ERDOĞAN BU AKP SEVGİSİ”?
      Bu ülkeyi, bu milleti, bu vatanı, bu toplumu helak edercesine inatla bir Puta tapar gibi halen AKP tarafından olmak bu tercihler neyin nesidir böyle?
      AKP’nin milli hırsızlığına suçuna günahını ortak olanın cenaze namazı kılınırmı, kılınmaz.
      AKP’ye oy verenin cenaze namazı kılınmaz.
      AKP’ye oy verenin çayı kahvesi içilmez aynı masada oturulmaz.
      AKP’ye oy verenin selamı alınmaz selam verilmez.
      AKP’ye oy verenin muhabbeti dinlenmez sofrasına oturulmaz.
      AKP’ye oy verenin yanında saf tutulmaz beraber secdeye varılmaz.

      Toplumun kendisidir kendi sonunu getiren. Ve bu çöküşün Ahlâken, vicdanen, insanen bir çöküşün Lut kavmi gibi helâkın kaçınılmaz olduğunu gösteren ayetlerdir.

      Bu da, bir millet kendilerinde bulunanı (güzel ahlâk ve meziyetleri) değiştirinceye kadar Allah´ın onlara verdiği nimeti değiştirmeyeceğinden dolayıdır. Gerçekten Allah işitendir, bilendir. (Enfâl 8:53)

      Onun önünde ve arkasında Allah´ın emriyle onu koruyan takipçiler (melekler) vardır. Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez. Allah bir topluma kötülük diledi mi, artık onun için geri çevrilme diye bir şey yoktur. Onların Allah´tan başka yardımcıları da yoktur. (Ra’d 13:11)
      AKP oy verenin cenaze namazı kılınmaz. Velevki bu benim anam babam bile olsa. Hem vallahi, hem billâhi, hem tallahi namazını kılmam.
      Hz. Peygamber kamu malından iki dirhemlik bir miktarı çalan Eşça’lı sahabisinin cenaze namazını kılmamışsa. Hz. Muhammedin uygulaması davranışıyla, AKP’nin suç ortağı MHP’de buna dahil olmak üzere, hırsıza yataklık yapan, Kamu malını aşıran birilerinin günahını ortak olanlarında cenaze namazı kılınmaz.

      Yanıtla
      +0
      -0