AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı

AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı

ABONE OL
20:27 - 09/11/2022 20:27
AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP-HDP görüşmesine ilişkin “Açılımcılar kumpanyası” benzetmesinde bulunarak “Zaten hiç ayrılmadılar ki… Zaten hiç küsmediler ki… Çünkü onlar birbirine kalple bağlı, ruhla bağlı, zihinle bağlı. HDP vekilleri, genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar” dedi.

Akşener, TBMM’de İyi Parti grubundaki konuşmasında, 2 Kasım’da anayasa değişikliği gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığındaki AKP heyetinin HDP yönetimiyle görüşmesini eleştirdi.

“Açılımcılar kumpanyası’ yeniden seyircisiyle buluşuyor” diyen Akşener, AKP ile HDP arasında yürütülen Kürt sorunu çözüm süreci ve Oslo, Dolmabahçe gibi görüşme adımlarını hatırlattı. İyi Parti’nin de bulunduğu muhalefet cephesindeki CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ne yönelik HDP’yle iş birliği gerekçeli suçlamalarda bulunulduğunu da anımsatan Akşener, iktidar cephesindeki AKP ve MHP tarafından altılı masaya “terörizmle ilişki” iddiasıyla ilgili olarak yapılan suçlamalar ardından HDP’yle AKP’nin görüştüğüne vurgulayarak sert eleştirilerde bulundu.

Akşener, “Karşınızda; ‘Açılımcılar kumpanyası’ Ne diyelim, Allah bozmasın
Ve beklenen nihayet gerçekleşti! ‘Açılımcılar kumpanyası’ yeniden seyircisiyle buluşuyor! Kumpanyacılar en sonunda merdiven altlarında yürüttükleri sufle çalışmasını bırakıp kamuoyuna resim verme aşamasına geldiler. Kumpanya afişi ve basın bülteni, şöyle olmalı: ‘Cumhuriyete karşı, el ele, omuz omuza’. Yüz yıllık yıkım süreci olan, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı anayasa değişikliği kisvesiyle sokulacak yeni çomaklar kaşınacak yaralar ve verilecek yeni hasarların büyük tiyatrosuna, hepiniz hoş geldiniz. Başı sıkışınca, ‘vesayet’ diyenlerle, başı sıkışınca, ‘demokrasi’ diyenler, yine bir arada. Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; ‘Açılımcılar kumpanyası!’ Zaten hiç ayrılmadılar ki… Zaten hiç küsmediler ki;çünkü onlar birbirine kalple bağlı, ruhla bağlı, zihinle bağlı. Dahası onlar birbirine omerta yasalarıyla bağlı. Onlar birbirine, uzattıkları kırmızı karanfillerle bağlı. Evet, belli ki, ‘Açılımcılar kumpanyası’ yeniden seyircisiyle buluşuyor. Ak Parti ve HDP milletvekilleri, Sayın Erdoğan’ın direktifleriyle başlayan, anayasa yapım süreci için, bir araya gelip oldukça mutlu, neşeli ve sevinçli, bir görüntü vermişler. Ne diyelim, Allah bozmasın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “ilkesiz” ve “iki yüzlü” gibi ifadelerle hedef alan Akşener, “Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir süredir fellik fellik, bir arayış halindeydi. Arıyordu, tarıyordu, bir türlü bulamıyordu. Sonunda muradına ermiş. 6’lı masanın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet HDP’yi kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş. Ama görüyorum ki, bu tablonun içinde barındırdığı çelişkileri, anlamakta zorluk çekenler, garipseyenler var. Hatta, Ak Parti’yi içine düştüğü tutarsızlıktan dolayı, eleştirenler de var. Ama açıkçası, biz bu durumu, hiç garipsemedik. Çünkü biz, Sayın Erdoğan’ı çok iyi tanıyoruz. Kendisinin, sadece koltuğu sallanana kadar var olan, vatanseverliğini, biz en başından beri biliyoruz. Hatırlayın; Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçebilmek için, PKK ile yürüttüğü, ‘Açılım Süreci’ni”, o başlatmıştı. Hatırlayın; Oslo’yu o planlamıştı. Habur’da konfetileri, o patlatmıştı. Hatta teröristlere, lahmacun partileri bile vermişti. Hatırlayın; İstanbul seçimini kazanabilmek için teröristbaşının mektubunu, devletin kanalında, yine o okutmuştu. Çünkü Sayın Erdoğan için PKK’yla masaya oturmakla, PKK’ya karşı mücadele etmek arasında, ideolojik bir fark yok. Çünkü onun tek bir ideolojisi var; o da, iktidarda kalmak. Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan’a, iktidarı müjdeleyen şey, açılım süreci olsaydı, geçtim HDP’yi, bugün, PKK’yla müttefik olurdu. Bakın, Sayın Erdoğan, en başından beri ne demokrasiye, ne sivilleşmeye, ne çözüme, ne de terörle mücadeleye inandı. Çünkü onun ve çevresindekilerin, bu tür fikirlerle, ideallerle, siyasi programlarla ve tutarlılıkla, işi yoktur. Yeter ki, kendi işleri görülsün, her türlü kılığa girerler. Düzenleri sürsün diye, her şeyi mübah görürler” dedi.

HDP’ye de tutuklama ve kayyım atamalarını anımsattı

Akşener, “AK Parti ve HDP’yi bir masanın etrafında buluşturan bu tablo, İyi Parti’nin tarihin doğru tarafında durduğunu göstermesi bakımından da oldukça önemli. Çünkü biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı akıllarınca bizleri HDP ile gizli ittifak kurmakla itham ediyordu. Bazı HDP’liler de bu açıklamaları tebessümle karşılayıp, bizi faşistlikle faili meçhulcülükle, suçlayacak kadar alçalıyordu. Allah büyük. İyi Parti’yi yaftalayanlar ile İyi Parti’yi izole etmeye çalışanlar nihayet aynı kampta buluştu. Resim iyice netleşti, saflar belli oldu. AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyım atadığı için sabah akşam eleştirdikleri, AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar. Görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi. Demek ki neymiş? İki taraf için de ilkeler, değerler hikaye, at pazarlığı şahaneymiş. Bu saatten sonra kimse, milletimize vatan-millet-beka tiratları atmaya kalkmasın. Hele demokrasi, barış ve müzakere hamasetine hiç başvurmasın. Bu makyavelist görüşme vesilesiyle artık takke düşmüş, kel görülmüştür. Bu kadar açık. Tüm bu ilkesiz siyaset sirkinin ortasında; Bizim İyi Parti olarak tavrımız da, duruşumuz da, anlayışımız da, en başından beri nettir. Kim ne derse desin, net olmaya da devam edecektir” ifadelerini de kullandı.

VOA tarafından geçilen AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AKP-HDP Ruhen, Kalben Birbirine Bağlı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.