Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Girişimcilere Destek

Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Girişimcilere Destek

ABONE OL
22:13 - 06/10/2020 22:13
Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Girişimcilere Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz Üniversitesi (A.Ü) Teknoloji Transfer Ofisi (Akdeniz TTO), TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Uygulayıcı kuruluşu oldu.

Akdeniz TTO Müdürü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak yaptığı açıklamada,  (Akdeniz TTO), TÜBİTAK 1601 Programı (2020) kapsamında yeniden TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) uygulayıcı kuruluşu olduğunu bildirdi.

2018-2020 yılları arasında Akdeniz TTO tarafından yürütülen BİGG AKDENİZ programını uygulayan kurumlardan biri olan Akdeniz Üniversitesi’nin 2020 yılında da desteklenmesi uygun bulunan 31 ana uygulayıcı kuruluştan birisi olmaya hak kazandığını belirten Çolak, şunları kaydetti.

‘’Akdeniz TTO yeniden 2 yıl süreyle “BİGG AKDENİZ” programında BiGG çağrıları kapsamında girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek vermeye devam edecek. Kamu-üniversite-sanayi işbirliği süreçleri,  proje destek ve yönetim hizmetleri, fikri mülkiyet hakları, ticarileşme ve teknogirişim alanlarında faaliyetlerini sürdüren Akdeniz TTO’nun bu alanlarda edindiği bilgi birikimi ve uzman insan kaynağını, BİGG Programı 1. aşama süreçlerinin yürütülmesinde, bölgede yeni girişimcilerin yetişmesi ve yeni start-up’ların çıkmasında kullanacak.’’

‘Akıllı Ulaşım’, ‘Enerji ve Temiz Teknolojiler’, ‘İleri İmalat ve Sanayi 4.0’, ‘İletişim ve Sayısal Dönüşüm’, ‘Sağlık ve İyi Yaşam’, ‘Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme’ tematik alanlarında girişimcilerin iş fikri başvurularının alınacağı Akdeniz Üniversitesi “BİGG AKDENİZ” TÜBİTAK BİGG uygulayıcı kuruluş projesi bölge ve girişimcilik ekosistemine katkı yapacak.

Akdeniz TTO, BİGG Akdeniz programında bugüne kadar yürütülen çağrı dönemlerinde yer alan girişimlerden başarılı olanlara toplamda 3 milyon Liraya  kadar fon yaratılmasına katkı sundu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.