Akdeniz Üniversitesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri başladı

Akdeniz Üniversitesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri başladı

ABONE OL
23:48 - 05/01/2021 23:48
Akdeniz Üniversitesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz Üniversitesi’nde işveren ile (Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası) Tez Koop-İş arasında 730 işçiyi kapsayan Toplu iş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Türk-İş’e bağlı Tez Koop İş Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir ve Şube Yöneticileri ile işveren  Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Genel Sekreter Ali Evren İmre, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alptekin Duru, Üniversite Senato Salonunda bir araya gelerek 3 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, işçilerin emeğinin karşılığını vermek toplu İi sözleşmesi görüşmelerindeki ilkeleri olacağını söyledi. Özkan, şunları kaydetti.

‘’Üniversitemizin eğitim iş kolunda çalışan işçilerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin süresi 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermişti. Tez-Koop-İş Sendikası ile başladığımız görüşmelerle Toplu İş Sözleşmesini yenileyeceğiz. Bu sözleşmeden 393’ü taşerondan kadroya geçen işçilerimiz olmak üzere toplam 730 işçimiz yararlanacak.”

Akdeniz Üniversitesi’nin bilime ve eğitime sunduğu katkılarla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Özkan, “Üniversitemiz dünya çapında bir marka olmak iddiasını da taşımaktadır. Bu iddiayı sürdürmek ve başarıya ulaşmak için hep birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bu vizyona ulaşmada üniversitemizin her bir mensubu gibi işçilerimizin de katkısı önemli ve çok değerlidir. Mali disiplini bozmadan işçilerimizin emeğinin karşılığını vermek Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki ilkemiz olacaktır’’ dedi.

Tez-Koop-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir de Rektör Özkan’a toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yaptığı katkı için teşekkür etti.

Özdemir, 3 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinde ilk 6 ay için yüzde 8 + enflasyon farkı, kıdem zammının da 20 TL talep ettiklerini bildirdi. Barış Özdemir yeni sözleşme ile çalışanlara bayram ikramiyesi talebinde de bulunduklarını belirtti.

Barış Özdemir, Antalya Barosu işyerinde 40 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin de başladığı sözlerine ekledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.