Akar ve Austin Telefonda Görüştü

Akar ve Austin Telefonda Görüştü

ABONE OL
00:17 - 26/07/2022 00:17
Akar ve Austin Telefonda Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin telefonda görüştü. Görüşmede Suriye, Ege’deki gerilim, Ukrayna ve ABD’den olası F-16 alımı dahil çeşitli konular ele alındı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Vekili Todd Breasseale görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yayınladı. Açıklamaya göre Akar ve Austin görüşmede, Suriye’de istikrarın sürdürülmesinin önemi ve Ege’deki gerilimleri yapıcı diyalog yoluyla düşürmek için çabaların devam ettirilmesi ihtiyacını ele aldı.

İki lider ayrıca, Ukrayna’ya devam eden destekleri hakkında konuştu. ABD Savunma Bakanı Austin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle alakalı olarak Türkiye’nin sergilediği insani yardım çabalarından dolayı Milli Savunma Bakanı Akar’a teşekkür etti.

Akar-Austin görüşmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Bakanlık yazılı açıklamasında, görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Açıklamada, “Bakan Akar ve Bakan Austin; Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı, terörle mücadele, Türkiye- Yunanistan ilişkileri ve F-16 tedariki başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu” ifadesi kullanıldı.

VOA tarafından geçilen Akar ve Austin Telefonda Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Akar ve Austin Telefonda Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Akar ve Austin Telefonda Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.