Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti

ABONE OL
13:44 - 13/03/2024 13:44
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları için geldiği New York’ta temaslarını sürdürüyor.

Kadının Statüsü Komisyonu 68’inci Oturumu’na katılan Göktaş, İsrail Sosyal Eşitlik ve Kadının Gelişimi Bakanı May Golan’ın konuşması sırasında salonu terk ederek, İsrail’in Gazze saldırılarına tepki gösterdi.

Bakan Göktaş, oturumda yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistinliler’e karşı düzenlendiği, çok büyük acılara neden olan saldırıların görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

Göktaş, BM’deki konuşmasında, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını söyledi, derhal ateşkes sağlanmasını istedi ve Gazze’ye insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması çağrısında bulundu.

Türk halkının Filistin halkının yanında olduğunu söylerek, Gazze’deki savaşın özellikle kadınlar üzerindeki orantısız etkisinin altını çizen Göktaş, “Filistin’de devam eden katliam, küresel gündemin en üst sıralarında tutulmalı. Trajediyi sonlandırmak için çabalarımızı iki katına çıkarmalıyız” diye konuştu.

Bakan Göktaş, Türkiye’de kadın ve kız çocukları için eşitliği sağlamaya ve onları güçlendirmeye yönelik kazanımların sürdüğünü belirterek, “Türkiye’de hayata geçirdiğimiz her düzenlemeyle, kadın haklarının daha da güçlendirilmesi yönünde adımlar atarken sosyal politikalar aracılığıyla, aile değerlerimizi ön planda tutuyoruz. Daha adil bir dünya için her alanda cesur ve kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

“Gazze’deki işgal ve soykırım son bulana kadar özgür Filistin için güç birliğine devam edeceğiz”

New York’taki temaslarını yoğun bir şekilde sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Filistin Kadın İşleri Bakanı Amal Hamad ile Türkevi’nde biraraya geldi.

Bakan Göktaş görüşme sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “New York temaslarımız kapsamında daha önce de Gazze konusunda görüşmeler yaptığımız Filistin Kadın İşleri Bakanı Sayın Amal Hamad ile biraraya geldik. Başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerinde kadınların ve çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşam hakkını savunacağız. Gazze’deki işgal ve soykırım son bulana kadar özgür Filistin için güç birliğine devam edeceğiz” dedi.

Bakan Göktaş, Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma için Ailelerin Güçlendirilmesi: Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Konusunda En İyi Uygulamalar” etkinliğine de konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte söz alan Bakan Göktaş, “Türkiye olarak uluslararası normlar ışığında kadının güçlenmesine yönelik geniş yelpazeli politika ve stratejiler uyguluyoruz. Ülkemizde edindiğimiz tecrübe ve birikimi diğer ülkelerle paylaşmayı ve geliştirmeyi uluslararası iş birliği anlamında kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

“AB ve ABD’deki temsilciliklerimizde Aile Ataşeliği açmayı planlıyoruz”

Bakan Göktaş, Türkevi’nde ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarıyla da biraraya geldi. Göktaş, Aile Eğitim Programı’nı 2012 yılından itibaren Türkiye’de uyguladıklarını, programın yurtdışında uygulanması için bazı Avrupa ülkeleri ve ABD’de aile ataşeliği açmayı planladıklarını söyledi.

Göktaş, “Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Dostlar Grubu” tarafından Avrupa Birliği (AB) öncülüğünde düzenlenen “Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesine yatırım yapmak” konulu etkinliğe de konuşmacı olarak katıldı.

Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” hedefine ulaşma yolundaki Dördüncü Ulusal Eylem Planı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi’yle Türkiye’de hayata geçirdiğimiz düzenlemelerle kadın haklarının güçlendirilmesi yönünde adımlar atıyoruz. Kadınların güçlendirilmesinin, ülkemizde ve küresel düzeyde desteklenmesine öncelik veriyor, uluslararası kalkınma için önemli buluyoruz. BM Kadının Statüsü Komisyonu 68. Oturumu’nda kadınlar ve kız çocukları için eşitliği sağlamaya ve onları güçlendirmeye yönelik kazanımlarımızı dile getirdim. Türkiye’de hayata geçirdiğimiz her düzenlemeyle kadın haklarının daha da güçlendirilmesi yönünde adımlar atarken sosyal politikalar aracılığıyla aile değerlerimizi ön planda tutuyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, KAGİDER, BM Kadın Birimi ve Hepsiburada ortaklığında düzenlenen “Piyasalara Erişim Yoluyla Krizdeki Tüm Kadınların Ekonomik Toparlanmasını Hızlandırmak, Ekonomiyi Kadın İşletmeleriyle Büyütme” etkinliğinin açılış konuşmasında, güçlü ortaklıklarla kadınların işgücüne katılımını artırmak ve kadın girişimciliğini desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

VOA tarafından geçilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş BM’de İsrail’i protesto etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.