“AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz”

“AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz”

ABONE OL
14:47 - 23/12/2020 14:47
“AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grubunda yaptığı konuşmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş hakkında aldığı kararı sert ifadelerle eleştirdi. AİHM gerekçeli kararında, Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili gerekçelerin yetersiz olduğunu belirtmişti.

Erdoğan “AİHM bizim mahkemelerimiz yerine geçerek karar alamaz. Bir defa bizim iç hukuk yollarımız tüketilmeden devreye girmiştir. AİHM, iç hukuk yolları tüketilmeden karar alma yoluna girmiştir. Bu siyasi bir karardır. İspanya’daki Batasuna kararıyla çelişkilidir. Çifte standarttır ve hatta iki yüzlülüktür. AİHM teröristin arkasında durduğunu bilmek durumundadır” dedi.

Erdoğan, Demirtaş’ın siyasi söylemleri nedeniyle değil terörle arasına mesafe koyamadığı için suçlu olduğunu ve ceza aldığını savundu. Erdoğan “Siyasi söylemleri nedeniyle değil, terörle faaliyetlerine, arasına mesafe koymadığı için suçludur. 8 Ekim olaylarında ölenlerin katili, bu şahıstır. Ey AİHM, sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “AİHM Bizim Mahkemelerimiz Yerine Geçerek Karar Alamaz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.