‘Aida’ kapalı gişe oynadı

‘Aida’ kapalı gişe oynadı

ABONE OL
14:36 - 08/11/2021 14:36
‘Aida’ kapalı gişe oynadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un da izlediği ‘Aida’ kapalı gişe oynadı. İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin bestelediği 4 perdelik opera “Aida”ya sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy

Tüm biletlerin tükendiği Atatürk Kültür Merkezindeki (AKM) ilk gösterime, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra akademisyen, tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, orkestra şefi Cem Mansur, yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen, oyuncu Fadik Sevin Atasoy, şarkıcı Mustafa Sandal ve yapımcı Erol Köse’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim de katıldı.

Eski Mısır uzmanı Auguste Mariette tarafından yazılan senaryodan, librettosunu Antonio Ghislanzoni’nin yazdığı eserde, Ankara, Antalya ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi müdürlükleri sanatçıları sahne aldı.

Mısır’ın cesur komutanı Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını işleyen eserde Radames’i Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü, tenor Murat Karahan, Aida’yı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni, soprano Feryal Türkoğlu canlandırdı.

İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu Aida’da, Ezgi Karakaya, Eralp Kıyıcı ve Tuncay Kurtoğlu ile Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları da yer aldı. Eserde sahne alan orkestrayı ​ise Can Okan yönetti.

Gece yarısına kadar süren ve izleyenlerin uzun süre ayakta alkışladığı eserin dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Giovanni Pirendello, koreografisini ise Sergei Terechenko hazırladı. (AA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.