Ahmet Tosun “Vin Tosun “Şarap evinde Uluslararası Şarap Fuarı düzenledi

Ahmet Tosun “Vin Tosun “Şarap evinde Uluslararası Şarap Fuarı düzenledi

ABONE OL
22:12 - 02/09/2019 22:12
Ahmet Tosun “Vin Tosun “Şarap evinde Uluslararası Şarap Fuarı düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’in tanınmış şarap evi “Weinhandel Tosun “sahibi ve Almanya genelinde deneyimli Türk şarap değüstatörü Sommelier Ahmet Tosun, düzenlediği uluslararası şarap fuarına Türkiye’nin bazı şarap bölgelerinden ve Almanya’nın muhtelif eyaletlerinde üretilen çok önemli toplam 10 şarap üreticilerini davet etti.

“Vin Tosun “Şarap evinde Uluslararası Şarap Fuarı`na 10 şarap üreticileri arasında “Reidemeister &Ulrich „Schlumberger “ve Avusturya’dan “Weingut Baier” gibi Almanya’nın iki dev distribütörü de onar çeşit şaraplarıyla katıldı.

Berlin’de Weinhandel Tosun “şarap evi’ nin düzenlediği uluslararası şarap fuarına Berlin’in tanınmış simaları yanı sıra, çok sayıda Türk- Alman işverenleri, gastronomları ve Otel sahipleri katılarak, üst düzeyde üretilen şarap çeşitleri, uzmanlar ve üreticiler tarafından tadımlar yapıldı.

Berlin Sağlık senatörü Dilek Kalaycı, Türk Alman İşverenler Birliği Başkanı Remzi Kaplan, Mannheim Cem evinden Sinan Uğuz, Berlin Barosu Başkan Vekili Bilinç Isparta, Berlin’de tanınmış işadamları Bahattin Kaya, Kemal Değirmenci, Sabahattin Sarı ve Kaya Tığlıoğlu da bu önemli fuara katıldılar.

Berlin’in eskimeyen delikanlı üçlüsü, Kaya Tığlıoğlu, Koray Avşar, Enver Gülgen, nostaljik eserleri ile birlikte, yanı sıra genç müzisyenlerimiz ““Trouble Bounce”” Band ile aynı zamanda oğlu olan Vadim Tosun Jazz müziğiyle şarap severlere çok güzel dakikalar yaşattılar.

Düzenlenen fuarda açıklamalarda bulunan Sommelier Ahmet Tosun, “Bugün yaptığımız Uluslararası şarap fuarına özellikle Türkiye’den Butik şarap üreticilerini davet ettik. Örneğin; Kayseri’den bir kadın üreticimiz” Vin Olus” organik şarap üreticisini, Başkent Ankara’dan Kalecik Karası, Hasan Dede, Boğazkere, Öküzgözü, yani Autochton dediğimiz lokal üzümlerinden üretilen üst segman ürünlerle çalışan “Vinkara” şarapları, yanı sıra eşleşme(aşılama) sonucunda elde edilen yeni cins üzümlerinden üretilen Urla/İzmir yöresinde Mozaik/Mahrem Şaraplarını bugün burada şarap severlerle buluşturduk. Uluslararası şarap yarışma platformunda ödüle layık görülen bu Türk şarap üreticileri Mozaik, Vin Olus ve Vinkara, kendi şaraplarını- Türkiye’den özellikle gelerek- şarap severlerle buluşturma imkânını sağlayarak bir ilke daha imza attık. Daha önce Mozaik şaraplarını, Melis- Arif Kurtel ve Ali Emin ile birlikte yaptığımız tanıtım gecesini 100 yıl önce Atatürk’ün kaldığı Berlin’in tarihi Oteli Adlon’da yine Ahmet Tosun’nun organizesiyle gerçekleştirilmişti.

Almanya’nın muhtelif eyaletlerinden Rheinhessen, Baden, Franken Mosel olmak üzere büyük üreticilerin yer aldığı bir Fuar düzenlendi. Tosun, Oteller ve Restoranlarda menü kartlarında bu şaraplarının yer almasını sağladığını ve bu şarapları sunacak olan garsonlara, temel eğitim verdiğini dile getiren Ahmet Tosun, kendisinin de alt, orta ve üst segman şarap üreticiliği yaptığını “VinTosun” adıyla ürettiği 16 çeşit şarabını Almanya, Avusturya ve Fransa`daki bazı oteller ile gastronomide büyük ölçüde yer aldığını ve Türk şaraplarının tanıtımı konusunda elinden gelen çabayı sergileyerek, öncüsü olamaya çalıştığına dikkat çekti.

Bu organisyonda ki temel amaç Türk şaraplarını hem alman toplumuna tanıtmak hem de uluslararası insanlara multiplikator görevini üstlenerek ve bu meslekten geldiğimden ötürü de ayrıca bir ağırlığı şarap sever ve bilirlere aktarma şansına sahip olabiliyorum, buda tabii ki Türk şaraplarımız için iyi bir gidişat olduğunu görmekteyiz.

Artık bende şarap ürettiğimi ve şarap fuarında büyük ilgi ve beğeni kazandığını ve fiyat konusunda da herkesin alabileceğini göz önünde bulundurarak ilk Fransa bölgesindeki beyaz şaraplarla başlayarak, akabinde Almanya’nın beyaz şaraplarıyla, ardında hemen Avusturya ve İtalya’da şaraplarda üretilmektedir.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.