Ahlen Uyum Meclisi adayları buluştu

Ahlen Uyum Meclisi adayları buluştu

ABONE OL
23:02 - 20/07/2020 23:02
Ahlen Uyum Meclisi adayları buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Kuzey Ren Vestfalya’ da Yerel seçimler ile birlikte yapılacak olan Uyum Meclisleri seçimlerinin hazırlığı kapsamında Ahlen’ li adaylar Belediye Binasında buluştular.

Bir göçmenler Kabinesi olan Ahlen Uyum Meclisi 15 Üyeden oluşuyor. Üyelerin 10’u seçimle gelirken diğer 5 adayı ise Ahlen Belediye Meclisinde Fraksiyonu bulunan siyasi partiler yolluyor.

Uyum Meclisi seçimlerini Mehmet Tanlı ile birlikte koordine eden Göç Dairesi Uyum Ekibinin bölüm şefi Christiane Heuser hazırlıklarla ilgili olarak şunları söyledi; „ Şu ana kadar 3 ü bireysel 6’sı Listelerde olan 30 kişi bize adaylık için başvurdu ‘‘

Şu anki Uyum Meclisinin başkanı İlkay Danışmaz ve yardımcısı Rocio Siekaup ‘unda hazır bulunduğu Belediye Meclis toplantı salonundaki buluşmada seçimle ilgili formaliteler, kurallar, adayları tanıtıcı çekilecek videofilm ve seçim sürecinde yapılması ve dikkat edilmesi gereken konular konuşuldu.

Şimdiye kadar hep Türk kökenlilerin seçildiği, damgasını vurduğu Uyum Meclislerinde bu seçimlerde Türkiye ‘den insanlarımızın dışında bu kez ‚ ‘‘İtalyan, Polonyalı, Rus, Kolombiyalı, Alman, Eritreli, Karadağlı, Arap, Kürt ve İranlı Adaylar da yarışacak. .“

16 yaşındaki Göçmen ve eski Göçmen yani sonradan Alman vatandaşlığını almış yeni Alman seçmenlerinde oy vereceği seçimlere katılımın yüksek olması için Ahlen Belediyesi büyük çaba göstermektedir. Çünkü seçimlere katılma oranı ne kadar yüksek olursa toplumsal tabanlarının olması nedeniyle seçilenlerde o derece kabul görecek, ciddiye alınacaklar.

23 Temmuz’da bitecek olan Adaylık süreci ve seçimlerle ilgili sorularınızın cevabını Ahlen Belediyesi Uyum ekibi çalışanı Mehmet Tanlı, Tel. 02382 59745 ya da Belediyenin İnternet sayfasından konuyla ilgili bilgiler alabilirsiniz. (([email protected]).

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.