Ahlen kültür festivali farklı renklerle şenlendi

Ahlen kültür festivali farklı renklerle şenlendi

ABONE OL
23:11 - 25/08/2022 23:11
Ahlen kültür festivali farklı renklerle şenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya ‘nın eski madenci kenti Ahlen ‘de eski maden ocağı Westfalen ‘de İnnososyal adlı sosyal kuruluşun 13. Kez düzenlediği geleneksel enternasyonal kültür festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Glückaufplazdan başlayan bayraklı yürüyüşün ardından Festivali düzenleyen kurumun müdürü Dietmar Zöller festival alanında sahneden konukları selamlayan bir konuşma yaptı;

Zöller ‚ ‘Bizim için çok önemli bir gün farklı kültürler bir aradalar coşku, heyecan ve güzel birliktelikler yaşanıyor şu anda burada. Bizim için şehrimizde yaşayan insanların dili, dini, rengi, inancı hiç önemli değil. O yüzden gel bizle birlikte ol, Ahlen senin evin sloganını boşuna seçmedik ‘‘dedi.

Beklenenden çok fazla aralarında Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, Kültür, Spor ve Uyum Dairelerinin Müdiresi Stephanie Kosbab ‘ında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalde binlerce insan sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularıyla coştu, güzellikleri paylaştı, programı birlikte izledi, dinledi, dans etti.

50 ye yakın kurumun destek verdiği ve onlarca bilgi ve yemek standının kurulduğu festivalde Belediye Başkanı Dr. Berger, Ahlen şehri uyum meclisi başkanı Ergül Aydemir ve SPD Federal bölge Milletvekili Bernhard Daldrup‘ ta birer konuşma yaptılar.

Ergül Aydemir konuşmasında ‚ ‘‘Ben de bir madenci çocuğuyum Ahlen hoşgörülü bir şehirdir. Böylesi kültürel etkinlikler insanları birbirine daha da yaklaştıracaktır. Organizasyonda emeği geçen herekse teşekkür ediyorum ‚ ‘‘dedi.

Program farklı ülkelerden sanatçıların, grupların sahne alması, birbirinden güzel şarkıları seslendirdiği müzikal bölümle son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.