Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı

Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı

ABONE OL
10:20 - 22/02/2024 10:20
Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden’ın erkek kardeşi James Biden Çarşamba günü, azil soruşturmasını yürüten Temsilciler Meclisi üyeleri karşısında verdiği ifadede, ağabeyiyle olan ilişkisinin, iş kariyeriyle hiçbir bağı olmadığını söyledi. Üst düzey bir Demokrat Partili, azil soruşturmasının Rus dezenformasyonuna dayandığını ve düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Temsilciler Meclisi’nde kapalı kapılar ardında verdiği ifadede 74 yaşındaki James Biden, Başkan Biden’dan hiçbir zaman kendisine iltimas geçmesi talebinde bulunmadığını ya da çıkarlarını ilerletmek için önde gelen bir politikacının kardeşi olarak bu statüsünü dayanak almadığını dile getirdi.

James Biden, son 50 yıldır sürdürdüğü girişimlerin hiçbirinde ağabeyinin dahli ya da mali çıkarı olmadığını söyledi.

James Biden, önceden hazırlanan açıklamasında, “Bunun aksini söyleyenler ya da düşünenler ya yanılıyorlar, ya yanlış bilgilendirilmişler ya da düpedüz yalan söylüyorlar” dedi.

Cumhuriyetçiler, Başkan Biden’ın, aile fertlerinin yabancı iş girişimlerinden uygunsuz bir şekilde faydalanıp faydalanmadığını araştırmak için aylardır çaba göstermelerine rağmen şimdiye kadar uygunsuz bir durum olduğuna dair kanıt ortaya koyabilmiş değil. Başkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın önümüzdeki hafta ifade vermesi bekleniyor.

Savcıların eski bir FBI muhbirini Bidenler’in Ukrayna’da yaptıkları iddia edilen iş anlaşmaları hakkında yalan söylemekle suçlamasıyla soruşturma, yeni zorluklarla karşı karşıya. Cumhuriyetçiler, suçlamalarını desteklemek için muhbirin iddialarına defalarca atıfta bulundu.

Salı günü yapılan bir mahkeme başvurusunda savcılar, muhbirin “Rus istihbaratıyla ilişkili yetkililerle” temas kurduğunu kabul ettiğini belirtti.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’nin kıdemli üyesi Demokrat Partili Jamie Raskin, bunun soruşturmanın düşürülmesi için bir neden olması gerektiğini söyledi.

Raskin, gazetecilere verdiği demeçte, “Bu azil soruşturması, Rus dezenformasyonu ve propagandasına dayanan boş bir uğraştan başka bir şey değil. Bu maskaralığa neden daha fazla devam etmemiz gerektiğini gerçekten bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Muhbirin, soruşturmaları açısından önemini küçümseyen Cumhuriyetçiler, soruşturmayı sürdürme sözü verdi. Soruşturmada yer alan Temsilciler Meclisi üyelerinden William Timmons, savcıların muhbiri 2020’de yaptığı açıklamalar nedeniyle neden şimdi suçladıklarını sorguladı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Başkan Biden ve kardeşi James de dahil olmak üzere ailesinin, Biden’ın 2009-2017 yılları arasında Başkan Barack Obama’nın yönetiminde başkan yardımcısı olarak dahil olduğu politika kararlarından uygunsuz bir şekilde kazanç sağladığını iddia ediyor.

Çok sayıda tanık, Temsilciler Meclisi üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde, Başkan Biden’ın ailesinin ticari faaliyetlerine dahil olmadığını kaydetti. Beyaz Saray da Başkan Biden’ın görevi kötüye kullandığını reddetti ve soruşturmayı partizan bir saldırı olarak nitelendirdi.

James Biden, ifadesinde, ağabeyi Joe Biden’ın başkan yardımcılığından ayrıldıktan sonra ve 2021’de Beyaz Saray’a dönmeden önce birkaç kez kendisine borç para verdiğini söyledi. Ağabeyine hemen borcunu ödediğini belirten James Biden, kendisine borç veren diğer kişilereyse borcunu tam olarak geri ödemediğini söyledi.

Sanatçı, avukat ve yatırımcı olarak çalışan Hunter Biden ise vergi ve ateşli silah suçlamalarıyla karşı karşıya. Hunter Biden, Salı günü mahkemeye yaptığı başvurularda, bu davaların eski FBI muhbiri Alexander Smirnov’un yanlış iddialarından “etkilendiğini” savundu.

Kasım ayındaki seçimlerde Biden’a karşı yarışacak Cumhuriyetçi adayların başında gelen eski Başkan Donald Trump, soruşturmayı destekliyor.

Aşırı sağcı Cumhuriyetçiler, seçilmesinden kısa bir süre sonra Biden ve kabinesindeki bazı yetkililerin görevden alınması çağrısı yapmıştı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler geçtiğimiz haftaysa Biden yönetiminin İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas’ın ABD-Meksika sınırında rekor düzeydeki kaçak geçişleri engelleyemediği için azledilmesi yönünde oy kullandı. Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Senato önümüzdeki hafta Mayorkas davasını ele alacak, ancak neredeyse kesin olarak Mayorkas’ı aklama yönünde oy kullanacak

VOA tarafından geçilen “Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ağabeyim Başkan Biden, ailemizin iş ilişkilerine hiçbir zaman müdahil olmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.