Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu

Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu

ABONE OL
12:23 - 15/10/2023 12:23
Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’da yaklaşık bir hafta içerisinde ikinci kez güçlü bir deprem yaşandı. Pazar günü yaşanan depremin büyüklüğü 6,5 olarak açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, 8 kilometre derinlikte yaşanan depremin büyüklüğünü 6,3 olarak açıklarken merkez üssünün Herat şehrinin 34 km dışında olduğunu belirtti.

Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısının yüksek olabileceğinden bahsediliyor. Ülkede aynı bölgeye yakın bir noktada 7 Ekim’de yaşanan depremde de çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Son olarak yaşanan depremde ilk belirlemelere göre 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler ölenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu açıkladı.

Herat bölgesinde Çarşamba günü 6,3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşanmıştı.

VOA tarafından geçilen Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’ı bir kez daha deprem vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.