Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor

Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor

ABONE OL
11:40 - 27/08/2021 11:40
Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban’ın denetimi ele geçirmesinin ardından ciddi bir kaosla karşı karşıya kalan ve son olarak intihar saldırılarıyla sarsılan Afganistan’da tıbbi malzeme eksikliği yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki sağlık malzemelerinin süratle tükenmekte olduğuna dikkat çekildi. Örgüt, Pakistanlı yetkililerin de yardımıyla, ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif şehri havalimanı üzerinden yardım ulaştırılabilmesini umduklarını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Bölgesel Direktörü Rick Brennan, konuya ilişkin toplantıda yaptığı konuşmada “Şu anda güvenlik gerekçesi ve tahliye operasyonları nedeniyle Kabil Havalimanı en az bir hafta daha malzemelerin ulaştırılması için kullanılamayacak durumda” dedi.

Öte yandan Afganistan’a havayoluyla tıbbi malzeme ulaştırmanın maliyetlerinin de bir anda korkunç yükseldiğine de dikkat çeken Brennan, yüksek maliyetlere karşın Afganistan’a 48 ila 72 saat içerisinde tıbbi malzeme ulaştırmak ümidinde olduklarını söyledi.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Tıbbi Malzeme Eksikliği Yaşanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.