Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi

Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi

ABONE OL
12:25 - 23/12/2021 12:25
Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de pasaport işlemleri yapılan devlet dairesinin girişinde bir intihar bombacısı vurularak öldürüldü. Olayda yaralananlar olduğu açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, üzerinde bombalar bulunan bir saldırganın pasaport işlemlerinin yapıldığı ofise girmeye çalıştığı sırada fark edilerek öldürüldüğü belirtildi.

Olayda bina girişindeki bazı kişilerin yaralandığı belirtilirken bölge Taleban güvenlik güçleri tarafından kordon altına alınarak kapatıldı.

Yetkililer bir süredir askıya alınmış olan pasaport ve seyahat işlemlrinin tekrar başlaması nedeniyle saldırı girişiminde bulunulan binanın son derece kalabalık olduğunu ifade etti.

Bugün daha önce yapılan bir duyuruyla üst düzey Taleban yetkililerinin de pasaport işlemleri için binaya geleceklerinin bilindiği dolayısıyla asıl hedefin Taleban yöneticileri olduğu tahmin ediliyor.

Afganistan’da Taleban’ın denetimi ele geçirmesinden sonra IŞİD’in Afganistan kolu zaman zaman ülkede saldırılar düzenliyor. Ancak söz konusu saldırı girişimini henüz üstlenen olmadı.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Pasaport Dairesi’ne Saldırı Girişimi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.