Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü

Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü

ABONE OL
20:21 - 23/06/2021 20:21
Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da bir hastaneye roketli saldırı düzenlendi. Saldırıyı Taleban militanlarının yaptığından şüphelenilliyor. Yetkililer, saldırı neticesinde hastanenin zarar gördüğünü hastanede bulunan COVID-19 aşılarının da kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Bölge sağlık yetkilisi Aziz Sefayi, aralarında çocuk felci ve Corona virüsü aşılarının da bulunduğu çok sayıda tıbbi malzemenin saldırı sonrası çıkan yangında yok olduğunu söyledi.

Afganistan’da bugüne kadar 107 bin 957 vaka tespit edilirken 4 bin 366 kişi de Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak yetkililer gerçek rakamların çok daha fazla olduğunu ifade ediyorlar. Ülkede Corona virüsü testi konusunda da sıkıntı yaşandığı için vaka tespitlerinde de sorunlarla karşılaşılıyor.

Taleban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, Kunar bölgesindeki hastaneye yapılan saldırıyla kendilerinin ilişkisi olmadığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Hastaneye Roketli Saldırıda COVID Aşıları Zarar Gördü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.