Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı

Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı

ABONE OL
21:54 - 02/09/2022 21:54
Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’ın batısındaki Herat şehrinde bir caminin dışında Cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 18 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Ölenler arasında Taleban yönetimine destek veren bir imamın da olduğu belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada “18 kişi öldü 23 kişi de yaralandı” dedi.Herat polisi sözcüsü de ölenler arasında Taleban rejimine destek veren üst düzey bir isim olan, imam Mucib Rahman Ensari ve korumalarının da olduğunu açıkladı.

El Cezire televizyonuysa ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde saldırıda 28 kişinin öldüğünü 45 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Taleban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, olayın ardından Twitter hesabından bir taziye mesajı paylaştı ve imam Ensari’nin öldürülmesini en sert şekilde kınadığını sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

Mucib Rahman Ensari, son olarak Haziran ayında yapılan bir konferansta da ateşli bir biçimde Taleban yönetimini desteklemiş, aksi görüşler belirtenleri de sert şekilde kınamıştı.

Her ne kadar Taleban yaklaşık bir yıl önce ülkede denetimi ele geçirdikten sonra güvenliği arttırdığını söylese de son zamanlarda ülkede peş peşe saldırılar yaşanıyor.

Ülkedeki bu tarz toplu saldırılardan IŞİD’in Afganistan’daki kolu sorumlu tutuluyor.

Başkent Kabil’de de geçen ay bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda Taleban yanlısı bir din adamı öldürülmüş ve saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

IŞİD, Taleban hedeflerine ve azınlık gruplarına, özellikle de radikal Sünni örgütün kafir olarak gördüğü Şiiler’e karşı kanlı bir saldırı kampanyası yürüttü. Cuma namazları sırasında sık sık camilere intihar saldırıları düzenledi.

Bugünkü saldırıda hedef olan Güzergah Camii ise Afganistan’da çoğunluğu oluşturan Sünniler’in gittiği bir camiydi. Cuma namazı sırasında yapılan saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.