Adidas devletten 2,4 milyar dolarlık destek aldı

Adidas devletten 2,4 milyar dolarlık destek aldı

ABONE OL
23:09 - 17/04/2020 23:09
Adidas devletten 2,4 milyar dolarlık destek aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona krizi: Adidas devlet milyar dolarlık kredi aldı. KfW 2,4 milyar avro kredi verdi.

Nürnberg yakınlarındaki Herzogenaurach kasabasında faaliyet gösteren Dünyaca ünlü, Spor malzemeleri üreticisi Adidas, korona salgınının sonuçları nedeniyle devlet kalkınma bankası KfW’den milyar dolarlık bir kredi aldı.

Federal hükümet Salı günü yaptığı açıklamada, KfW’nin sendikasyon kredisine 2,4 milyar avroluk kredi taahhüdü ile katılacağını duyurdu. Banka konsorsiyumundan 600 milyon avro tutarında taahhüt de olacak.

Şirket, “Küresel korona virüsü salgınının iş üzerindeki ciddi etkisinden sonra, Adidas şirketin finansal esnekliğini sağlamak için yeni adımlar attı.”

İKİ KARDEŞ KURDU

Adidas ve Puma: İki Francon spor devinin hikayesi şöyle:

1920’de Dassler kardeşler Herzogenaurach’da bir ayakkabı fabrikası kurdu. Anlaşmazlıklardan sonra Adolf ve Rudolf Dassler ayrıldı ve her biri kendi fabrikalarını kurdular: Adidas ve Puma. Orta Frankoniyen şirketleri küresel gruplar haline geldi.

Kredi devam ettiği sürece Adidas temettü ödemiyor. “Buna ek olarak, Yönetim Kurulu kısa süre önce Adidas hisselerini geri almayı bırakmaya ve 2020 için yıllık hedef tazminatın toplam yüzde 65’ini oluşturan kendi kısa vadeli ve uzun vadeli bonuslarından vazgeçmeye karar verdi”.

Adidas Koronavirüs nedeniyle, ayrıca, yüz maskeleri üretmeye başladı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN /HERZOGENAURACH

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.