Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi

Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi

ABONE OL
13:44 - 12/11/2020 13:44
Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet Bakanı William Barr, ülke genelinde federal savcılara oy verme ve oyların tasnif edilmesiyle ilgili usulsüzlük yapıldığına dair ‘‘güçlü iddiaların’’ soruşturulması yetkisi verdi. Barr, uydurma veya hayal ürünü iddiaların peşine düşülmemesi uyarısında da bulundu. Barr tarafından savcılara gönderilen mektubu AP ve Reuters haber ajansları gündeme taşıdı.

Barr mektubunda ‘‘Açık ve inandırıcı usulsüzlük iddiaları olması ve bunların doğru çıkması halinde bir eyaletin seçim sonucunu etkileyebilecek olması’’ durumunda soruşturma açılabileceğini bildirdi.

Joe Biden’ın 3 Kasım seçiminin kazananı olduğu tahmininin yapıldığı 7 Kasım Cumartesi gününden bu yana seçim sonuçlarını kabul etmeyen Başkan Donald Trump’ın Adalet Bakanlığı’nı devreye sokabileceği konuşuluyordu. Adalet Bakanlığı’nın politikaları normalde seçim sonuçları resmen onaylanmadan açıkça harekete geçilmesini yasaklıyor.

Başkan Donald Trump, seçimin ardından yenilgiyi kabul etmemişti. Trump seçimlerde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını öne sürüyor.

Eyaletlerin seçim tartışmalarını çözümlemek için 8 Aralık’a kadar zamanı var. Bunlara oyların yeniden sayılması ve sonuçlara yönelik açılan davalar dahil.

Son olarak Başkan Donald Trump’ın seçim kampanyası, Pennsylvania’da federal mahkemeye resmi olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı ilan edilen Demokrat Başkan adayı Joe Biden’ın zaferini onaylamalarını engellemek için başvuru yaptı.

Reuters haber ajansına göre Trump’ın seçim kampanyası ve iki kayıtlı seçmen tarafından açılan davada posta yoluyla oy kullanma sisteminin şeffaflık ve doğrulanabilirliğin tüm kriterlerinden yoksun olduğu iddia edildi.

Pennsylvania yetkilileri yasadışı şekilde iki katmanlı oy verme sistemi oluşturmakla suçlandı. Sandığa giderek oy kullanmanın posta ile oy kullanmaktan daha fazla denetime tabii olduğu iddia edildi.

Reuters’a göre dava Pennsylvania Eyelet Sekreteri Kathy Boockvar’a ve eyaletin Philadelphia ve Pittsburgh gibi Demokrat eğilimli şehirlerinin seçim kurullarına karşı açıldı. Boockvar’ın ofisi Reuters’ın yorum talebini yanıtlamadı.

Başkan Trump’ın seçim kampanyası 3 Kasım seçim gününden bu yana usulsüzlük iddialarıyla birçok dava başlattı. Cumhuriyetçiler’in Georgia ve Michigan’daki davaları reddedildi.

VOA tarafından geçilen Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Adalet Bakanı’ndan Savcılara Usulsüzlükleri Soruşturma Yetkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.