`AB’nin Güvenilirliğini Virüse Karşı Mücadelesi Belirleyecek`

`AB’nin Güvenilirliğini Virüse Karşı Mücadelesi Belirleyecek`

ABONE OL
21:38 - 29/03/2020 21:38
`AB’nin Güvenilirliğini Virüse Karşı Mücadelesi Belirleyecek`
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’nın Avrupa İşleri Bakanı Amelie de Montchalin Avrupa Birliği’nin güvenilirliğini Corona virüsü ile mücadelesinin belirleyeceğini kaydetti.

Fransız Bakanın bu açıklaması Avrupa Birliği’nin Corona virüsü ile mücadelede ekonomik tedbirler konusunda uzlaşamamasının ardından geldi.

Avrupa Birliği Corona virüsü ile mücadele konusunda ortak bir politika oluşturmakta zorlanıyor.

Bu, Birliğin Brexit ve 2015-2016’daki mülteci göç dalgasıyla euro bölgesi krizi sonrası bir diğer sınavı.

Fransız Bakan Amelie de Montchalin, “Eğer Avrupa işler iyiyken tek pazar ise bu anlamsız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği arasındaki bölünme, liderlerin Perşembe günü ekonomik zararı en aza indirme ve toparlanmanın nasıl sağlanacağı konusunda uzlaşamamalarının ardından iyice gün yüzüne çıkmıştı.

Anlaşmazlığın en önemli noktası güney ülkelerin daha zengin kuzey ülkelerden desteklerini arttırma isteği.

Almanya ve Hollanda; İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa’nın bu yöndeki önerisine karşı çıkmıştı. Ayrıca tıbbi ürünlern paylaşımıyla sınır kontrolleri konusunda tartışmalar yaşanmıştı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kronen Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada krizin sona ermesinin ardından Avrupa Birliği içinde zorlu tartışmaların yaşanması gerektiğini söyledi.

Fransız Bakan De Montchalin, Almanya ve Hollanda’da Avrupa’nın geri kalanının hasta olması durumunda ekonomik sıçrama olmayacağını kaydetti. De Montchalin, Corona virüsü krizinin Avrupa için yaşamsal soruları gündeme getirdiğini vurguladı.

Bakan, “Eğer belli ülkeler Avrupa’yı ortak hareket, dayanışma olarak görmüyorsa o zaman Avrupa Birliği 27 üyeden oluşan grup olarak ne olacak” ifadesini kullandı.

Fransız Bakan bununla birlikte Almanya ve diğer bazı ülkelerin ağır durumdaki Fransız hastaları kabul etmesinden övgüye bahsetti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.