“ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz”

“ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz”

ABONE OL
12:59 - 28/05/2021 12:59
“ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya ve ABD’nin olası bir mahkum takası konusunu görüşmediklerini söyledi.

Bu açıklama Moskova’da tutuklu bulunan eski ABD Deniz Kuvvetleri mensubu Paul Whelan’ın serbest kalma ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

ABD, İngiltere, Kanada ve İrlanda pasaportuna sahip Whelan, geçen Haziran ayında Rusya’da casuslukla suçlanarak 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Whelan ise casusluk iddialarını reddetmiş ve hakkında kumpas kurulduğunu iddia etmişti. Washington, Moskova’dan Whelan’ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

Moskova ise Whelan’ın gözaltına alındığı 28 Aralık 2018 tarihinde Moskova’da bir otel odasında gizli bilgilerle suçüstü yakalandığını öne sürmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı 27 Ocak’ta yaptığı açıklamada Reed ve Whelan’ın batıda masum kurbanlar olarak yanlış tanıtıldıklarını, bu isimlerin Rusya’da suç işlemiş olduklarını kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen “ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’yle Tutuklu Takası Konusunu Görüşmüyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.