ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı

ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı

ABONE OL
12:59 - 05/10/2021 12:59
ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’dan tahliye edilenlerin ABD’ye alınmasıyla ilgili işlemler devam ediyor. Bu süreçte Afgan göçmenlere kızamık aşıları yapılıyor. Ayrıca tüm göçmenler ABD’ye girişlerinden önce COVID-19 testine tabi tutuluyor ve Corona virüsü aşıları da yapılıyor.

Yetkililer, ortaya çıkan kızamık salgınının ABD’ye girişleri yaklaşık üç hafta geciktirdiğini açıkladı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde üslerde ABD’ye giriş işlemleri için bekletilen Afganistan vatandaşlarına yaklaşık 49 bin kızamık aşısı yapıldı. Yetkililer, 24 kişide kızamık hastalığının görüldüğünü ve küçük çaplı bir salgın yaşandığını belirtti.

Kızamık aşısı dışında Afgan vatandaşlarına su çiçeği ve kabakulak hastalıklarına karşı da aşılar yapılıyor. Aşı yapılan kişiler 21 gün karantina sürecine tabi tutuluyor.

Bugüne kadar üslerde işlemleri süren Afgan vatandaşlarının yüzde 84’üne de COVID-19 aşılarının yapıldığı açıklandı. Hali hazırda çeşitli ABD askeri üslerinde 53 bin civarında Afganistan vatandaşı ABD’ye giriş ve özel vize işlemlerinin tamamlanması için bekleyişini sürdürüyor.

VOA tarafından geçilen ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’ye Girecek Afganlar’a Kızamık, Corona, Kabakulak Aşısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.