Abdurrahim Özdoğru öldürüldüğü yerde anıldı

Abdurrahim Özdoğru öldürüldüğü yerde anıldı

ABONE OL
13:07 - 13/06/2020 13:07
Abdurrahim Özdoğru öldürüldüğü yerde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NSU kurbanı terzi Abdurrahim Özdoğru öldürüldüğü yerde anıldı. Nürnberg Başkonsolosluğunun düzenlediği anma töreni boyunca, polis sokak girişlerini kapattı.

Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, ırkçı terör örgütü NSU tarafından 9 Haziran 2005’te Nürnberg’de katledilen dönerci İsmail Yaşar’ın ardından, 19 yıl önce, 13 Haziran 2001’de aynı kentte öldürülen terzi Abdürrahim Özdoğru için anma töreni düzenledi.

KATILIM VİRÜS NEDENİYLE SINIRLI TUTULDU

Nürnberg’de Gyulaer Sokağı ile Siemens Sokağı’nın kesiştiği noktada bulunan Abdürrahman Özdoğru’nun öldürüldüğü eski terzi dükkanının önünde yapılan anma töreninde, Başkonsolos Serdar Deniz, UID Nürnberg Başkan yardımcısı Salim Elcivan, Bölge Teşkilatlanma Başkanı Orhan Orhan, TIN (Türkische Initiative Nürnberg) Sözcüsü İsmail Akpınar, Medina Derneği Sözcüsü Ali Nihat Koç, Kuzey Baveyera Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Akgün, ve Esin Çıtlak, Avrupa Ticaret İş Konseyi Bavyera Bölgesi Eyalet Başkanı Çetin Yazıcı , tgmn Başkanı Bülent Bayraktar ile konsolosluk mensupları ve vatandaşlarımız katıldı. Koronavirüs nedeniyle katılım sayısı sınırlı tutulurken, sosyal mesafeye dikkat edildi.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Anma töreni saygı duruşu ile başladı. Dana sonra Başkonsolos Serdar Deniz bir konuşma yaparak, Sadece, rızkını kazanmak ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla bu ülkenin daveti üzerine Almanya’ya gelen vatandaşlarımız, 1980’li yılların ortalarından itibaren ırkçı, faşist saldırıların hedefi olmaya başlamış ve bu süreç 2000’li yıllarda da hiç hız kesmeden günümüze kadar devam etmiştir dedi.

TÜRKLER HİÇBİR YERE GİTMEYECEK

Serdar Deniz, konuşmasında, „ Türkler hiçbir yere gitmiyor ve gitmeyecektir „ sözlerine yer vererek. Türklerin bu saldırılardan yılmayacağını vurguladı. Serden Deniz sözlerine şöyle devam etti:

„ İnsanlık suçu olan bu zihniyetin ortadan kaldırılmasının hem ülkeler nezdinde hem de uluslararası alanda topyekûn bir mücadeleyi zorunlu kıldığını bir kere daha hatırlatmak isteriz. “

DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından Nürnberg Eyüp Sultan Camii, Din görevlisi Ergül Çelik dua etti. Tören boyunca polis, sokak girişlerini kapatarak güvenlik tedbiri aldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.