ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı

ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı

ABONE OL
10:37 - 26/02/2021 10:37
ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden’ın ABD’nin BM Daimi Temsilciliği görevine atadığı Linda Thomas-Greenfield, bugün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından 38’inci kattaki makam odasında kabul edildikten sonra görevine resmen başladı.

Ataması Senato’da bu hafta içinde onaylanan Thomas-Greenfield, Genel Sekreter Guterres tarafından kabul edilmesinin sonrasında Güvenlik Konseyi Salonu kulisinde gazetecilere yeni göreviyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Thomas–Greenfield, Başkan Biden’ın kendisine verdiği bu yeni görevden onur duyduğunu belirterek, “Çok taraflılık geri döndü. Diplomasi geri döndü. Amerika geri döndü. Çalışmaya hazırız” dedi.

“Diplomasi farklıkları olan insanların bir araya gelmesi”

Thomas-Greenfield, konuşmasının başında Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e, kendisini Amerika’yı Birleşmiş Milletler’de temsil etme gibi önemli bir göreve getirdikleri ve güvendikleri için teşekkür etti. 35 yıldan fazla bir süre boyunca Amerika’ya dünyanın dört bir tarafında diplomat olarak hizmet ettikten sonra emekli olduğunu belirten Thomas-Greenfield, ABD’nin müttefikleri ve partnerleriyle zor konulara çözüm bulmak için birlikte çalışacağını ifade etti.

Thomas–Greenfield, 35 yılı aşan kariyeri süresince “diplomasinin şefkat göstermekle, farklı düşünceleri yönetmekle, insanları bir araya getirmekle alakalı olduğunu gördüğünü” ifade etti.

“Sorunları müttefik ve ortaklarımızla birlikte hareket ederek çözeceğiz”

Thomas-Greenfield, “Diplomasi insanların bir araya gelmesidir. Birleşmiş Milletler, insanları ve ülkeleri bir araya getiren dünyanın en önemli kuruluşudur. Bir ABD diplomatı olarak bunu ciddiye alıyorum. ABD Senatosu’nda da açıkça belirttiğim gibi, bu yönetim biliyor ki ABD artık masadadır. Masada olan bir ABD, değerlerimize uygun hareket eden, barışın, güvenliğin ve kollektif refahın ilerlemesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Amerika’nın masada olması barış ve diplomasi için önemlidir. Burada insan hakları, BM reformunun, dünyadaki eski ve yeni çatışmalara müdahale gibi zor konuların müttefiklerimiz ve partnerlerimizle birlikte hareket ederek sonuçlandırılmasını sağlayacağız. Birlikte çalışırsak güçlüyüz. Özellikle Mart ayında başlayacak Güvenlik Konseyi başkanlığımızı dört gözle bekliyorum. Sabah 11.30’da New York’a geldim ve hemen sahaya indim. İnmekle kalmıyorum adeta depar atıyorum. Yapacak çok şeyimiz var” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Yeni BM Daimi Temsilcisi Görevine Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.