“ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum”

“ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum”

ABONE OL
15:58 - 09/06/2022 15:58
“ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de dün temaslarda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin ülkesine yönelik yaptırımlarını kaldırma olasılığının “çok zor” olduğunu söyleyerek, “ABD’nin bir gün saldırganlık, baskı ve yaptırım politikasından vazgeçmesini umduğunu” dile getirdi.

Maduro, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte, “Şu anda Rusya’ya ne olduğuna bakın. Rus ekonomisine, tarım, petrol ve Rus doğalgazına karşı uygulanan binlerce ekonomik yaptırım bumerang gibi Avrupa, Amerika ekonomilerine geri döndü” diye konuştu.

Ülkesinin 5 Mart’ta Amerikan yönetiminden bir heyetle “önemli bir temasa” geçtiğini, bu heyetle sürekli bir iletişim sürdürdüklerini kaydeden Maduro, “Amerikan enerji şirketi Chevron Corporation, İtalyan enerji şirketi Eni ve İspanyol enerji şirketi Repsol, kendi piyasalarına gaz ve petrol sağlamak için yatırımlarını Venezuela’ya taşıyacak” dedi.

Doğru yönde adımlar atıldığını söyleyen Maduro, sabırlı olunması gerektiğini ve ülkesinin kendi çabasıyla ilerlemeye devam edeceğini aktararak, “Umarım ABD bir gün saldırganlık, baskı ve yaptırım politikasından vazgeçer” diye konuştu.

“Lavrov harika bir adam”

Maduro ayrıca, Venezuela’nın, Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) tarafından düzenlenen Amerika Kıtası Zirvesi’nden dışlandığını savunarak, “Şunu söylemeliyim ki, ülkemizi dışlamaya çalışmak bir hata” dedi. Maduro, 6 Haziran’da başlayan Amerikan Devletleri Örgütü toplantısına meşru olmadığı gerekçesiyle çağrılmamıştı.

Venezuela Devlet Başkanı açıklamalarında, “ABD yönetiminin ülkesinde iktidar ile muhalefet arasında yürütülen Meksika Diyalogu’nu sırtından bıçakladığını” iddia ederek, “sürece yeniden dönmek için tüm muhalif aktörlerle fikir birliğine varmaya çalıştıklarını” dile getirdi.

Ülkesinin komşularıyla olan ilişkilerine de değinen Maduro, Arjantin’in yanı sıra Meksika ile ilişkilerin iyileştirilmesi sürecinin iyi gittiğini ifade etti.

Maduro, Türkiye ziyareti sırasında Meksika’nın Caracas’a büyükelçi atadığı haberinin kendisine ulaştığını dile getirerek, “Geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilecek. Caracas’a döner dönmez güven mektubunu sunması için kabul edeceğim” diye konuştu.

Kendisiyle eş zamanlı dün Ankara’da temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşüp görüşmediği sorulan Maduro, Lavrov’un Ankara’da olduğunu bilmediğini söyleyerek “Görseydim görüşürdüm, harika bir adam” yanıtını verdi.

Eşim ve ben Türk dizilerini çok seviyoruz

Maduro, eşi Cilia Flores ile Türk dizilerini çok sevdiklerini dile getirerek, “Diriliş Ertuğrul”, “Muhteşem Yüzyıl” ve “Payitaht Abdülhamid” dizilerini izlediklerini anlattı. Türk dizilerinden övgüyle bahseden Maduro, bugünlerde ise “Kuruluş: Osman” dizisini izlediklerini ifade etti.

Maduro dün Ankara’da temaslarda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü.

VOA tarafından geçilen “ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’nin Yaptırımlardan Vazgeçmesini Umuyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.