ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak

ABONE OL
13:41 - 07/01/2024 13:41
ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini bu hafta sonu etkisi altına almaya başlayan kötü hava şartları, milyonlarca kişinin yaşamını olumsuz olarak etkileyecek.

Hava tahmini kuruluşu AccuWeather’a göre, yoğun kar yağışı, buzlanma ve sağanak yağmurla birlikte gelen büyük kış fırtınası, hafta sonu ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini şiddetli vuracak.

Milyonlarca kişiyi etkileyeceği belirtilen fırtınanın, bölgedeki büyük kentleri olumsuz etkileyeceği, kar, buz ve yağmur nedeniyle seyahat koşullarının kötüleşeceği, ulaşımın sağlandığı birçok otoyolun kapanacağı, bölgedeki havaalanlarında bazı uçuşların iptal ya da gecikmeli olarak yapılacağı, milyonlarca kişiye elektrik verilemeyeceği belirtiliyor.

Olumsuz hava koşullarının, New York, New Jersey, Virginia, Maryland, Rhode Island, Connecticut, Massachusetts gibi çok sayıda eyaleti etkisi altına alacağı belirtilerek bölgede yaşayanların, bu hafta sonu büyük bir kar fırtınasıyla mücadele etmek zorunda kalacağı belirtiliyor. Bölgede bulunan New York, Washington D.C. Philadelphia ve Boston gibi kentlerdeki yaşamın olumsuz olarak etkileneceği belirtiliyor.

Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.

AccuWeather meteorologları, bu hafta sonu fırtına nedeniyle yollarda ve havalimanlarında büyük seyahat aksamaları beklediklerini, fırtınanın Cuma gecesi başlayıp Pazar gününe kadar sürmesini beklediklerini belirtiyor.

Fırtınanın daha sonra ABD’nin güneydoğusundan Atlantik kıyısının ortalarına doğru kayarken yoğun kar yağışı ve tipinin güneyden kuzeye yayılmasının beklendiği kar kalınlığının 15 ila 30 santimetre olmasının beklendiği bildiriliyor.

AccuWeather meteorologlarından Courtney Travis, New York ve Philadelphia gibi kentlerde kar fırtınasının bu kentlerin banliyölerine doğru ilerledikçe etkisini arttıracağı, kar yağışı toplamlarının her iki şehrin kuzey ve batı banliyölerinde daha yüksek olmasını, güney ve doğu bölgelerinde ise daha az miktarda kar yağışı olmasını tahmin ettiklerini belirtti.

Ulusal Hava Durumu Servisi’nin baş meteoroloğu Greg Carbin de bugün yağmur veya kar şeklindeki yağışların Orta Atlantik bölgesine yayılacağını ve Pennsylvania ile New Jersey’in kuzey kesimlerinde gelişeceğini ve ardından New York’u etkileyeceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde yılın ilk kar fırtınası etkili olacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.