ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler

ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler

ABONE OL
14:51 - 03/02/2024 14:51
ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ürdün’de 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ABD, Irak ve Suriye içinde İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya ilk tepkiler Amerikalı Senatörlerden ve Irak askeri sözcüsünden geldi.

Senato Silahli Hizmetler Komisyonu Başkanı Demokrat Senatör Jack Reed, İran’ın Suriye ve Irak’taki vekil güçlerinin önemli bir darbe aldığını söyledi. Reed, “Ortadoğu’daki İran bağlantılı milisler şunu anlamalı; onlar da sorumlu tutulacaklar” dedi.

“Bugünkü saldırıları gerçekleştiren cesur ABD ordusu mensuplarını selamlıyor ve Başkan Biden’ın güçlü eylemini destekliyorum” ifadelerini kullanan Reed, “Saldırılar ABD’nin personelimizi ve çıkarlarımızı korumak için uygun adımları atmaya devam edeceğinin açık bir işaretidir” dedi.

Silahli Hizmetler Komisyonu Kidemli Üyesi Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, “Bu askeri saldırılar memnuniyet verici, ancak ölen üç cesur Amerikalı ve yaralanan yaklaşık 50 kişi için çok geç kalındı” dedi.

Wicker, “Biden yönetimi gerekli olanın minimumunu yaptığı için kendini kutlayadursun, İran ve vekilleri Amerikalı askerleri öldürmeye ve savaş gemilerimizi 165 kez batırmaya devam ediyor. Ayetullah’a hak ettiği kanlı darbeyi vurmak yerine hâlâ eline tokat atmaya devam ediyoruz” dedi.

Irak askeri sözcüsü Yahya Resul ise hava saldırılarının Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini, Irak hükümetinin çabalarını baltaladığını, Irak ile bölgeyi vahim sonuçlara sürükleyebilecek bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Resul, “Sonuçların Irak ve çevresindeki bölgenin güvenlik ve istikrarı üzerinde ciddi etkileri olacaktır” dedi.

Ürdün’ün Suriye sınırında ABD askerlerinin bulunduğu üsse insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 askerin hayatını kaybettiği en az 34’ünün yaralandığı insansız hava araçlı saldırı sonrası Başkan Biden’a İran’a karşı harekete geçmesi gerektiği yönünde baskı artmıştı.

Beyaz Saray’dan saldırıya “Kendi seçtiğimiz zamanda karşılık vereceğiz” açıklaması gelmişti.

VOA tarafından geçilen ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Irak ve Suriye’deki Devrim Muhafızları hedeflerini vurmasının ardından ilk tepkiler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.