“ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor”

“ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor”

ABONE OL
19:37 - 01/02/2024 19:37
“ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’den F-16 savaş uçakları satın alma konusunda olumlu mesajlar alan Türkiye’nin, Avrupa yapımı Eurofighter alma planının da hala geçerli olduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansına göre, isim vermeden açıklamada bulunan bir Türk savunma yetkilisi, “Hala ilgileniyoruz. Konsorsiyum üyesi Almanya’nın bu konuya olumlu yaklaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Eurofighter Typhoons jetleri satın almak için İngiltere ve İspanya ile müzakere yürütüldüğünü, Kasım ayında açıklamıştı. Ancak Almanya, Türkiye’nin Typhoons satın almasına karşı.

Reuters’ın haberine göre, konuyla ilgili o dönemde konuşan bir Türk savunma yetkilisi, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın alma girişimlerinde olumlu sonuç alamama ihtimali doğrultusunda Eurofighters uçaklarına ilgi gösterdiğini belirtmişti.

Biden yönetimi geçen hafta, Ankara’nın İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasını tamamlamasından bir gün sonra, 40 adet Lockheed Martin yapımı F-16 ve yaklaşık 80 modernizasyon kitinin Türkiye’ye satışına devam etmek için Kongre’ye resmi bildirimde bulundu.

Reuters’a son gelişmelerle ilgili isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, Kongre’nin F-16 satışını engellemesini beklememekle birlikte, Türkiye’nin hala Eurofighter Typhoon jetlerini satın almak istediğini söyledi.

Eurofighter Typhoon savaş uçakları Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya’nın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından üretiliyor ve Airbus, BAE Systems ve Leanordo tarafından temsil ediliyor.

Savunma gücünü arttırma çabasında olan Türkiye bir taraftan da BAE Systems ile işbirliği içinde yerli savaş uçağı KAAN’ı üretme çalışmaları yürütüyor.

VOA tarafından geçilen “ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’nin F-16 satış planına rağmen Türkiye Eurofighters talebini sürdürüyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.