“ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok”

“ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok”

ABONE OL
13:29 - 18/10/2022 13:29
“ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ülkesinin Ege’de güvenliğine ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olmadığını belirterek, “NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanındaki işbirliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da dengeyi bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Flake, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter adresinden yapılan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemde bana ABD’nin Ege’de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım ‘Hayır.’ NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanındaki işbirliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da dengeyi bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır. Şu anda ortak çabalarımız, Rusya’nın Ukrayna’daki acımasız ve nedensiz savaşını sonlandırmaya odaklanmaktadır. Türkiye, özellikle gıda güvenliğini ileri bir noktaya taşıyarak ve Ukrayna ile Rusya arasında diyaloğu geliştirerek değerli bir destek sağlamayı sürdürmektedir. Yunanistan ile savunma alanındaki işbirliğimiz, Ukrayna’yı ve Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO müttefiklerimizi destekleyerek NATO’nun doğu kanadını güçlendirmektedir. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile paylaştığımız başlıca hedef, bölgenin tamamında barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanmasıdır.”

Yunanistan Kathimerini gazetesi geçen ay “ABD’nin Dedeağaç Limanı’nı genişleterek askeri kullanıma uygun hale getirmek istediğini” iddia etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan’ın adalardaki gayri askeri statüye aykırı faaliyetlerini görüntülediğini bildirmişti. Bu kapsamda, insansız hava aracı (İHA) ile Yunanistan’ın Sisam’a 18 ve Midilli’ye 23 askeri zırhlı araç sevkiyatında bulunduğu ifade edilmiş, bu araçların ABD’nin Yunanistan’a hibe ettiği ve Dedeağaç Limanı’na gönderdiği 1200 adet zırhlı tekerlekli araçlar (M1117) olduğu tespiti paylaşılmıştı.

VOA tarafından geçilen “ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’nin Ege’de Güvenliğe İlişkin Pozisyonunda Bir Değişiklik Yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.