ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası

ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası

ABONE OL
12:35 - 18/01/2022 12:35
ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin doğu kıyılarında ve Kanada’da etkili olan kar fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü bazı bölgelerde 60 santimetreye ulaşan kar sürücülerin yolda kalmasına ve uçak seferlerinin iptal olmasına neden oldu.

ABD’de Pazartesi günü 4 bin 200’den fazla uçuş iptal edildi ya da ertelendi. Georgia ve Maine eyaletleri arasında 90 bin evde elektrikler kesildi.

ABD’nin doğusunda yetkililer, resmi tatil olan Pazartesi gününde sürücüleri karlı yollardan uzak durmaları konusunda uyardı.

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi’ne göre Ohio eyaletinin Ashtabula kentinde 43 santimetre ile rekor düzeyde kar birikti. New York eyaletinin bazı bölgeleri, Pennsylvania ve Kuzey Carolina’da ise kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 santimetreyi buldu.

Georgia eyaletine bağlı Atlanta’da son dört yılda ilk kez kar yağdı, Kuzey Carolina eyaletinin bazı bölgelerinde de rekor düzeyde kar yağışı kaydedildi.

Maine eyaletinin kuzeyinden New Hampshire’e kadar olan geniş alanda etkili olan fırtınanın akşam saatlerinde de 5 ile 10 santimetre arasında daha kar bırakması bekleniyor. Bölge genelinde Pazar günü başlayan kötü hava koşullarının Salı gününe kadar devam edeceği belirtiliyor.

Kanada’nın en büyük kenti Toronto’da da kar hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı görüş açısını neredeyse sıfıra indirince trafik kilitlendi, metro hatları kapandı ve sürücüler otoyollarda mahsur kaldı.

Komşu Quebec bölgesinde ise kar yüzünden bazı zincirleme trafik kazaları meydana geldi, bazı otoyollar kapatıldı.

VOA tarafından geçilen ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.