ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak?

ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak?

ABONE OL
12:57 - 28/01/2022 12:57
ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin diplomatik olarak boykot etme kararı aldığı, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyat Oyunlar’ına katılacak devlet ve hükümet başkanları, netleşiyor. Çin lideri Xi Jinping’in oyunlara ev sahibi sıfatıyla katılacağı açıklandı ve resmi programı ilan edildi. Açıklama Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

ABD yönetimi bir süre önce aldığı kararla Çin’in Uygur özerk bölgesindeki Müslüman azınlık gruplara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Kış Olimpiyat Oyunları’na diplomatik katılım göstermeyeceğini duyurmuştu.

ABD’nin ardından aralarında Avustralya’nın da bulunduğu bazı ülkeler de benzer şekilde oyunlarına diplomatik katılım göstermeyeceklerini ilan ettiler. Ancak ABD dahil tüm ülkelerin sporcuları oyunlarda yarışacaklar. Çin ABD’nin diplomatik boykot kararını eleştirmiş ve misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Olimpiyat oyunlarının açılış törenine katılacak isimler arasında Rusya lideri Vladimir Putin, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres de yer alacak.

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları 4 Şubat’ta düzenlenecek resmi açılış töreniyle başlayacak.

VOA tarafından geçilen ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Boykot Ettiği Olimpiyat Açılış Törenine Kimler Katılacak? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.