ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı

ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı

ABONE OL
09:41 - 26/11/2020 09:41
ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’nın New Jersey eyaletinde yaşayan 53 yaşındaki Amerikalı kadın, Suriye’deki terör örgütlerine maddi destek sağladığı suçlamasıyla bugün tutuklandı. Eyaletin Hopatcong kentinde yaşayan Maria Bell hakkında hazırlanan iddianamede, zanlının bilerek ve gizli olarak yabancı terör örgütlerini mali olarak desteklediği iddia edildi. Bell, Yabancı Terör Örgütlerine Finans Sağlama Yasası’nı ihlal etmekle suçlandı.

Bell’in internet üzerinden çeşitli uygulamalar aracılığıyla Suriye’deki terör örgütleri militanlarıyla 2017 ve 2018 yıllarında temasa geçerek silah ve mühimmat alınması için defalarca para gönderdiği öne sürüldü.

Türkiye’ye gidip terör örgütü militanlarıyla buluşacaktı

Bell’in Suriye’deki El–Nusra Cephesi ve Hayat El- Tahrir militanlarıyla defalarca yazıştığı iddia edildi. 2017 yılının Şubat ayından itibaren FBI’ın yazışmalarını kaydettiği ve yakın takip altına aldığı Bell’in Türkiye’ye giderek orada terör örgütü militanlarıyla temasa geçmek istediği de öne sürüldü. Bell aleyhine hazırlanan, ekleriyle birlikte 27 sayfalık iddianamede, takibi yapan FBI görevlilerinin ifadelerine de yer verildi. FBI görevlileri, terör örgütü militanlarıyla Türkiye’de buluşmak için İstanbul’a gitmek üzere uçak bileti alan Bell’i 23 Kasım 2018 tarihinde New York’taki JFK havalimanında uçağa binmek üzereyken durdurdu. Bell, FBI ajanları tarafından sorgulandı ve uçağı binmesi engellendi.

Bugün İstanbul’a uçacaktı

İddianamede yer alan ifade ve belgelere göre, Bell bu girişimin ardından da terör örgütü mensuplarıyla irtibatını kesmedi. Bell, 25 Kasım 2020 tarihinde Mısır üzerinden İstanbul’a uçmak için yeni bir uçak bileti aldı. FBI ajanları Bell’i, daha havaalanına gitmeden sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Savcılık Bell için on yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası verilmesini istedi. Bell’in bugün sulh hakiminin karşısına çıkarılarak iddianamedeki suçlamaların yüzüne okunması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.