ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı

ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı

ABONE OL
21:58 - 08/11/2023 21:58
ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yayınladığı güvenlik uyarısında Türkiye genelinde Amerikan şirketlerine karşı protesto eylemi ve saldırı olasılığına karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

Yazılı uyarıda, “ABD dış politikasını eleştiren gösterilerin yanısıra Amerikan şirketlerinin boykot edilmesi çağrılarının da sürmesi bekleniyor. Büyük kalabalıkların toplanması; daha fazla polisin görevlendirilmesine, yolların kapanmasına ve trafiğin aksamasına neden olabilir. Barışçı olması amaçlananlar dahil her türlü gösteriye şiddet karışabilir. Türkiye’de tanınmış Amerikan kafe ve fast food zincirlerine karşı düzenlenen son protesto eylemleri, bu işletmelerde aksamalara yol açmış ve vandalizm, maddi hasar ve yaralanmalarla sonuçlanmıştı” denildi.

Türkiye genelini kapsayan uyarıda Amerika ve İsrail ile bağdaştırılan mekanlarda dikkatli olunması, kamuya açık alanlarda dikkat çekici davranışlardan kaçınılması, protesto gösterilerinin olduğu ortamlardan uzak durulması, etrafta olup bitenlerden haberdar olunması ve son gelişmeler için yerel basının izlenmesi tavsiye edildi.

TBMM’de Coca-Cola ve Nestle ürünlerine boykot gelmişti

Türk aktivistler son günlerde sosyal medyada İsrail mallarının ve İsrail’i desteklediğini düşündükleri Batılı şirketlerin boykot edilmesi çağrısında bulundukları paylaşımlarında, Coca-Cola ve Nestle markalarını hedef almıştı.

Dün TBMM restoranları, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü askeri harekata destek verdikleri gerekçesiyle Coca-Cola ve Nestle markalarının gıda ürünlerini menülerden kaldırma kararı almıştı.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan ve şirket adı verilmeyen açıklamada, “İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünlerinin Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağı” belirtilmişti.

TBMM’nin bu adımı, bir aydır devam eden İsrail-Hamas çatışmasında büyük küresel markaları hedef alan ilk hükümet ya da kurum kararı oldu.

Nestle, geçen ay İsrail’deki fabrikalarından birini “önlem” amacıyla geçici olarak kapattığını açıklayarak çatışmalara tepki veren ilk tüketici ürünü firması olmuştu.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye’de Amerikan şirketlerine yönelik protesto ve saldırı uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.