ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi

ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi

ABONE OL
09:54 - 24/07/2022 09:54
ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna’nın Odesa Limanı’nı hedef alan füze saldırısına ABD’den de tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı yazılı açıklamayla Rusya’yı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yazılı bir açıklamayla, Rusya’nın Odesa Limanı saldırısını en sert şekilde kınadığını dile getirdi. Blinken “ABD, Rusya’nın bugün Odesa Limanı’na yaptığı saldırıyı en sert şekilde kınıyor. Ukrayna’nın tarım ürünlerini, Karadeniz üzerinden ihraç etmesine olanak tanıyan anlaşmanın karar bağlanmasından sadece 24 saat sonra Rusya, anlaşma uyarınca tarım ürünlerinin sevkiyatının yapılacağı tarihi limana saldırarak verdiği sözleri ihlal etti. Kremlin, Ukrayna’ya saldırıları devam ederken milyonlarca sivilin de emniyeti ve güvenliğini hiçe saymaya devam ediyor. Karadeniz’de uyguladığı ablukayla Rusya, Ukrayna’yı ekonomik gücünden ve gıda tedariğinden mahrum bırakıyor” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına da atıfta bulunarak Rusya’nın bu saldırıyla anlaşmaya ve güvenilirliğine ciddi bir darbe vurduğunu söyledi. Blinken “Bu saldırı, Rusya’nın dün imzalanan anlaşmaya bağlılığına ciddi bir gölge düşürmekte, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin çalışmalarını baltalamakta ve Ukrayna’nın kritik gıda stoklarının, dünya pazarlarına ulaşmasının altını oymaktadır. Rusya, derinleşen küresel gıda krizinin sorumlusudur ve bu saldırganlığına son vermek ve anlaşılan şartlara uymak zorundadır” dedi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Rusya’ya Odesa Saldırısı Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.