ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım

ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım

ABONE OL
14:00 - 03/08/2022 14:00
ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD, aralarında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in sevgilisi ve dört çocuğunun annesi Alina Kabaeva’nın da bulunduğu bazı kişilere ve oligarklara yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı, eski ritmik jimnastik Olimpiyat şampiyonu olan 39 yaşındaki Kabaeva’nın vizesini dondurdu ve mülkiyet kısıtlamaları getirdi.

Ülkesinin yasama organı olan Rus Duma’sının eski üyesi olan Kabaeva, aynı zamanda Moskova’nın Ukrayna’yı işgalini destekleyen bir Rus ulusal medya şirketinin de başkanı.

Kremlin muhalifleri ve Putin karşıtı Aleksey Navalini, Kabaeva’ya yaptırım uygulanması çağrısında bulunarak, Kabaeva’ya ait haber kuruluşunun işgalle ilgili Batılı yorumların dezenformasyon kampanyası olarak gösterilmesinde başı çektiğini söyledi.

İngiltere Mayıs ayında Kabaeva’ya yaptırım uygulamaya başlamış, Avrupa Birliği de Haziran ayında Kabaeva’ya seyahat ve mal varlığı kısıtlamaları getirmişti.

Yaptırım uygulanan diğer kişiler arasında, Buckingham Sarayı’ndan sonra Londra’nın en büyük ikinci malikanesi olarak kabul edilen 25 yatak odalı Witanhurst malikanesinin sahibi oligark Andrey Grigoryevich Guryev de bulunuyor.

ABD ayrıca, Guryev’in 120 milyon dolarlık Alfa Nero yatını da engelledi ve oğlu Andrey Andreviç Guryev ile oğlunun Rus yatırım şirketi “Dzhi AI Invest OOO”ya da yaptırım uyguladı.

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, “Masum insanlar Rusya’nın yasadışı savaşından zarar görürken, Putin’in müttefikleri zenginleşti ve zengin yaşam tarzlarını finanse etti.

Müttefikleriyle birlikte ABD, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını destekleyen gelir ve ekipmanı kesmeye devam edecektir” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ukraynalılar, Putin’in acımasız savaşı karşısında vatanlarını cesurca savunmaya devam ederken, Rusya’nın elit kesimi gelir getiren devasa şirketler işletiyor ve Rusya dışında kendi zengin yaşam tarzlarını finanse ediyor. Bugün ABD, Kremlin’in ve onu destekleyenlerin, Kremlin’in vicdansız saldırganlık savaşına verdiğimiz yanıtın etkilerini hissetmelerini sağlamak için ek adımlar atıyor.”

VOA tarafından geçilen ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Putin’in Sevgilisine Yaptırım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.