ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları

ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları

ABONE OL
20:08 - 05/11/2022 20:08
ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Hava Kuvvetleri ortak askeri tatbikat kapsamında Güney Kore’ye B-1B stratejik bombardıman uçakları gönderme kararı aldı. Kararın Kuzey Kore’nin yaptığı çok sayıdaki füze denemesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Yonhap News haber ajansının haberine göre, ABD ve Güney Kore’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Vigilant Storm (Müteyakkız Fırtına)isimli hava tatbikatı Kuzey Kore’nin provokatif füze denemelerinin ardından bir gün uzatıldı. Hafta başında başlayan tatbikatın bugün de devam edeceği açıklandı.

Bu çerçevede ABD’nin, 2017 yılından bu yana ilk kez Güney Kore’ye B-1B stratejik bombardıman uçakları gönderme kararı aldığı belirtiliyor.
ABD’nin 4 adet B-1B stratejik bombardıman uçağını Ekim ayının sonlarından buy ana Guam’da beklettiği biliniyor.

Kuzey Kore’nin son dönemdeki askeri faaliyetleri sonrasında Güney Kore, ABD’den bölgedeki stratejik varlığını arttırmasını istemişti. Uzun menzilli B-1B bombardıman uçaklarının da bu kapsamda bölgeye gönderileceği ifade ediliyor.

Basında yer alan haberlere rağmen stratejik bombardıman uçaklarının Güney Kore’ye gönderilmesine dair ABD ve Güney Koreli yetkililer soruları yanıtsız bıraktı.

Ancak Perşembe günü Washington’da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le biraraya gelen Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, ABD’nin bölgeye stratejik kuvvetlerini kaydırması konusunda fikir birliği içerisinde olduklarını söylemişti.

VOA tarafından geçilen ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Güney Kore’ye Stratejik Bombardıman Uçakları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.