ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

ABONE OL
23:49 - 28/06/2022 23:49
ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin geçen hafta Afganistan’da meydana gelen depreme destek amacıyla yaklaşık 55 milyon dolarlık acil yardım sağlayacağını açıkladı

Ülkenin Pakistan sınırına yakın bölgesini 22 Haziran’da 6.1 büyüklüğünde vuran depremde en az bin kişi öldü, üc binden fazla kişi yaralandı ve 10 bin ev yıkıldı.

Blinken, ABD’nin sağlayacağı yeni yardım fonunun afetten etkilenenlere yemek pişirme gereçleri, su bidonları, battaniyeler, giysiler ve su kaynaklı bir salgını önlemek için hijyenik malzemeler dahil ihtiyaç duyulan diğer malzemeler için kullanılacağını söyledi.

Bakan Blinken, “Deprem, Afgan halkının çok uzun süredir karşı karşıya olduğu insani krizi daha da yoğunlaştırdı” dedi.

Yeni yardım fonu, ABD öncülüğündeki son askerlerin de radikal İslamcılar’la 20 yıl süren savaşın ardından geri çekilmesiyle Taleban’ın iktidarı ele geçirdiği geçen yıldan bu yana ABD’den Afganistan’a sağlanan insani yardım miktarını 774 milyon doların üzerine çıkardı.

Yoksullukla boğuşan ülkenin bağımlı olduğu doğrudan yardımları sunan ABD ve diğer fon sağlayıcıların bu yardımları kesmesi, ekonominin çöktüğü ve milyonlarca kişinin açlık çektiği ülkedeki mali ve insani krizleri daha da kötüleştirdi.

Üst düzey bir Afgan yetkiliye göre, depremden sonra gelen artçı sarsıntılar bölgede yeni zararlara yol açtı ve kısmen hasarlı evler yaşanmaz hale geldi. Yetkili, bölgenin hayatta kalanlar için güvensiz olduğunu belirtti.

VOA tarafından geçilen ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Afganistan’a 55 Milyon Dolarlık İnsani Yardım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.