ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var

ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var

ABONE OL
21:39 - 12/12/2023 21:39
ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de sosyal medya uygulaması TikTok tartışılmaya devam ediyor. Yapılan son ankete göre, ABD’de uygulamanın yasaklanmasını isteyen yetişkinlerin oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Gençlerin arasındaysa TikTok kullanımı artıyor.

Pew araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, daha önce “TikTok yasaklansın” diyen yetişkinlerin oranında ciddi bir gerileme oldu. Mart ayında yapılan ankette TikTok’un yasaklanmasını isteyen ABD’li yetişkinlerin oranı yüzde 50’yken bu oran Aralık ayında yüzde 38’e gerilemiş durumda.

Tiktok’un yasaklanmasına karşı çıkanların oranı da yüzde 22’den yüzde 27’ye yükseldi. ABD halkının yüzde 35’i de yasaklama kararı konusunda kararsız olduğunu dile getirdi.

Gençler arasında daha önce yapılan bir anketteyse 13 ve 17 yaş arası gençlerin sadece yüzde 18’i TikTok’un yasaklanmasına destek verdiğini dile getirmişti.

30 yaş altı yetişkinler de yasağa en az destek veren grup olarak ön plana çıkıyor. Son ankete göre, bu yaş grubundaki Amerikalılar’ın yüzde 41’i yasaklamaya karşı çıkarken, yüzde 29’uysa destek veriyor. Aynı yaş grubunun yüzde 30’uysa yasak konusunda emin olamadığını belirtiyor.

Daha ileri yaş grubunda da yasağa verilen desteğin azaldığı görülüyor. 30-49 yaş grubundakilerin yüzde 45’i Mart ayında yasağa destek verirken bu destek son ankette yüzde 36’ya gerilemiş durumda. 65 yaş üzerindekilerin de Mart ayında yüzde 71’i yasağa destek verirken bu oran bugün yüzde 49’a düştü.

Gençlerin internet uygulamalarında vakit harcama süresi artıyor

Yine Pew araştırma şirketinin yaptığı son araştırmaya göre, sosyal medyanın aşırı kullanımının zararlı olduğuna dair tüm uyarılara rağmen gençler arasında sosyal medya kullanım sürelerinin daha da arttığı görülüyor.

Ankete göre ABD’de yaşayan 13-17 yaş arası gruptaki gençlerin yaklaşık beşte birinin Youtube ve TikTok’u sürekli olarak kullandıkları görüldü.

ABD’de 13 ve 17 yaş arasındaki gençler arasında yapılan ankete göre bu yaş grubu en çok Youtube uygulamasında vakit geçiriyor. Youtube’ın bu yaş grubu arasındaki kullanım oranı yüzde 93 olarak görünüyor.

Youtube’u TikTok, Snapchat ve Instagram takip ediyor. En çok kullanılan uygulamalar sıralamasında 13-17 yaş grubunda, TikTok yüzde 63, Snapchat yüzde 60, Instagram’sa yüzde 59’la sıralandı. Facebook kullanım oranınınsa yüzde 70’lerden yüzde 30’lara gerilemesi dikkat çekiyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de “TikTok yasaklansın” diyenlerin sayısında ciddi düşüş var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.