ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor 

ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor 

ABONE OL
19:11 - 17/04/2021 19:11
ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin birçok kentindeki protestocular Cuma günü sokaklara dökülerek son polis saldırıları haberleri üzerine değişim ve hesap verilmesi çağrısında bulundu. Minnesota, Chicago ve Portland gibi şehirlerde ve çevresinde protestolar sürüyor.

Minnesota’nın Brooklyn Center kentinde, Pazar günü Minnesotalı 20 yaşındaki siyah Amerikalı Daunte Wright’ın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından, yerel polis karakolu önünde gösteriler devam etti. Wright’ı trafik çevirmesi sırasında vuran polis memuru Kim Potter, ikinci dereceden adam öldürme suçlamasıyla Perşembe günü ilk duruşmasına çıktı.

Emniyet müdürü Tim Gannon gazetecilere verdiği demeçte, Potter’ın Wright’ı şok tabancasını kullanmak istediği sırada vurduğunu söylemişti. Olaydan sonra Potter ve Gannon Brooklyn Center Emniyet Müdürlüğü’nden istifa etti.

Brooklyn Center, geçen yıl 46 yaşındaki Afrikalı Amerikalı George Floyd’un polis gözetiminde öldüğü Minneapolis’e kısa bir mesafede.

Pazar günkü silahlı saldırıdan bu yana başka yerlerde de protestolar devam ediyor.

Cuma günü, Chicago’nun kuzeybatısındaki bir parkın önünde toplanan yüzlerce gösterici, 13 yaşındaki İspanyol çocuk Adam Toledo’nun polis tarafından vurulmasını protesto etti. Yedinci sınıf öğrencisi geçen ay vuruldu ama polis, memur Eric Stillman’ın vücut kamerası görüntülerini ancak geçen Perşembe günü yayınladı. Görüntüler Toledo’nun elleri havada ve boşken vurulduğunu gösteriyor. Videoda, Toledo’nun ellerini kaldırmadan önce bir şey attığı görülüyor, ancak gencin öncesinde ne tuttuğunu belirlemek zor. Polis silah olduğunu söylüyor. Polis raporlarına göre olay yerinde bir silah bulundu.

Vücut kamerası kayıtları, Chicago’da ve ABD’nin başka yerlerinde, özellikle de siyah ve Latin mahallelerinde, polis konusunda zaten süregelen gerginliği arttırdı.

Oregon eyaletinin Portland kentinde Cuma günü, polisle anlaşmazlık yaşadıklarından dolayı öldürülenleri anmak için düzenlenen gösteride şiddet olayları yaşandı. Yerel basına göre, protestocular Portland Polis Birliği binasının camlarını kırdı, fişek attı ve yangın çıkardı. Beş gün içinde anma gösterilerine şiddetin karıştığı üçüncü olay olması nedeniyle, polis protestoları “ayaklanma” ilan etti.

Diğer yandan yerel gazete Oregonian’a göre, Portland’da ölümcül bir polis saldırısının yaşandığını bildirildi. Gazete, konuyla ilgili olmadığı sürece normalde bir kişinin ırkını ortaya koymadığını belirtti. Ancak silahlı saldırı, ırkçılık kaynaklı olduğu iddia edilen polis saldırıları sırasında yaşandığından gazete, kurbanın 30’lu yaşında beyaz bir adam olduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Polis Şiddetine Karşı Protestolar Sürüyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.