ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı

ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı

ABONE OL
23:22 - 16/10/2023 23:22
ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filistinli Amerikalı olduğu için bıçaklanarak öldürüldüğü açıklanan 6 yaşındaki Müslüman çocuğun cenaze töreni bugün düzenlendi.

Wadea el Fayoume’nin cenazesi, Chicago’nun güneybatısında yer alan ve Filistinli Amerikalıların yoğun olarak yaşadığı “Küçük Filistin” olarak bilinen Illinois eyaletinin Bridgeview kentindeki camiden kaldırıldı.

Kimliği açıklanmayan amcası, cenaze namazından önce caminin dışında düzenlediği basın toplantısında “O çok iyi bir çocuk ve artık daha iyi bir yerde” dedi.

Basın toplantısı sırasında caminin bodrum katında kadınlar ve çocuklar yas tuttu. Dışarıda onlarca kişi konuşmacıların etrafını sardı. Aralarında “Özgür, Özgür Filistin” sloganı atanlar ve Filistin bayrakları sallayanlar da vardı.

Cinayet, Hamas militanlarının bir hafta önce İsrail’e düzenlediği saldırı ve ardından İsrail’in Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi’nde misilleme yapmasıyla başlayan savaşla ilişkilendiriliyor.

Bu çatışma ABD’deki Filistinli Müslüman topluluklar ile Yahudileri tedirgin etmiş durumda ve iki taraf da kendilerine karşı olası bir tepkiden korkuyor

Polis, 6 yaşındaki Wadea el Fayoume ve 32 yaşındaki annesi Hanaan Shahin’in, Cumartesi günü Chicago’nun yaklaşık 64 kilometre güneybatısındaki Plainfield Township’te evsahipleri tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. Çocuk 26 kez bıçaklanırken annesi de çok sayıda bıçak yarası aldı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) Chicago ofisi yetkilisi Ahmed Rehab, “Bu ağır bir gün. Bu en kötü kabusun gerçeğe dönüşmesi. Buna karşı uyarmaya çalıştık. Bu atmosferin kurbanının altı yaşındaki bu güzel çocuk olması bana acı veriyor” dedi.

Plainfield’de yaşayan Filistinli bir Amerikalı olan Iman Negrete, anne Shaheen ile işgal altındaki Filistin topraklarında aynı kasabadan. Gözyaşı döken Negrete, geçmişi nedeniyle toplum içinde kendini güvende hissetmediğini söyledi.

“Bu canavar, çocuk Müslüman olduğu için bunu yaptı”

Çocuğun ölümünün yürek parçalayıcı olduğunu söyleyen Negrete, “O Müslümandı, bu canavarın ona yaptığı da bundandı” dedi.

CAIR yetkilisi Rehab dün düzenlediği basın toplantısında çocuğun iki hafta önce altıncı yaş gününü kutladığını söylemişti.

Rehab, “Çok sevimli bir çocuktu. Ailesini, arkadaşlarını severdi. Futbolu, basketbolu severdi. Nefret atmosferinin bedelini ödedi” demişti.

CAIR yetkilisi, çocuğun annesinin 12 yıl önce Batı Şeria’dan ABD’ye geldiğini, babasının ise dokuz yıl önce göç ettiğini söyledi.

Şüpheli suçlamaları kabul etmedi

Will County Şerif Ofisi, 71 yaşındaki Joseph Czuba adlı şüphelinin birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darpla suçlandığını söyledi.

Czuba bugün ilk duruşmasına çıktı. Çevrimiçi mahkeme kayıtlarına göre, kendisine bir avukat atandı ve gözaltına kalmasına karar verildi. Czuba suçlamaları kabul etmedi.

Czuba’yı temsil eden kamu avukatı, henüz bir açıklama yapmadı.

CAIR, bıçaklamalardan önce Czuba ile aile arasında bilinen herhangi bir sorun ya da çatışma olmadığını söyledi.

Çocuğun babası Oday El Fayoume, haber sitesi Daily Beast’e yaptığı açıklamada, Czuba’nın çocuğun annesi ve oğluyla “iyi bir ilişkisi” olduğunu, küçük çocuk için kiraladıkları evin dışında bir ağaç ev inşa ettiğini söyledi.

El Fayoume oğlu için, “O bir melek. Aslında insan şeklinde küçük bir melek. Bu adamın eline bıçağı alıp oğlumu bıçakladığını hayal etmek çok zor” dedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) Chicago ofisi yetkilisi Ahmed Rehab, öldürülen 6 yaşındaki Wadea el Fayoume’nin babasına sarılıyor.

Rehab, çocuğun babasının, hastanede yatan anneden saldırıyı tarif eden ve saldırganı teşhis eden kısa mesajlar aldığını açıkladı. CAIR yetkilisinin aktardığına göre saldırgan kapıyı çalmış ve Shaheeen’i boğmaya çalışmış ve ‘Siz Müslümanlar ölmelisiniz’ diyerek anne ve oğlunu bıçaklamış.

ABD Adalet Bakanı: “Federal nefret suçu soruşturması başlatacağız”

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, saldırıya ilişkin federal bir nefret suçu soruşturması başlatacaklarını açıkladı.

Pazar gecesi yapılan açıklamada Garland, “Bu olay, ülkemizdeki Müslüman, Arap ve Filistinli toplumların nefret kaynaklı şiddete ilişkin korkularını daha da arttırmaktan başka bir işe yaramayacak” dedi.

Ortadoğu’da çatışmaların patlak vermesinden bu yana, ABD’de Filistinlilere ve Yahudi topluluklarına yönelik şiddet olayları meydana geldi.

Polis, ülkedeki en yoğun Müslüman nüfusa sahip olan Michigan eyaletinin Dearborn kentinde bir kişinin hafta sonu sosyal medyada Filistinli-Amerikalılara yönelik şiddet tehdidinde bulunan bir paylaşımda bulunmakla suçlandığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de öldürülen Müslüman çocuğun cenazesi kaldırıldı, şüpheli mahkemeye çıkarıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.