ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş

ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş

ABONE OL
21:55 - 06/07/2022 21:55
ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de Mayıs ayında iş piyasasındaki açık pozisyonlarda düşüş beklenenden daha az oldu. Bu durum ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek enflasyonla mücadeledeki agresif para politikasını sürdürmesine neden olabilecek istihdam piyasasındaki sıkıntıların sürdüğüne işaret ediyor.

Çalışma Bakanlığı’nın İstihdam Açıkları ve İş Hacmi Anketi’ne göre iş talebinin ölçütü olan açık pozisyonların sayısı Mayıs ayının son gününde 427 bin düşerek 11 milyon 300 bin oldu.

Reuters haber ajansının konuştuğu ekonomistler 11 milyon iş açığı tahmininde bulunmuştu. FED, enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmek için istihdam talebini ve ekonominin genelini yatıştırmaya çalışıyor.

Artan faiz oranları, enflasyon ve katı mali koşullar daha karanlık bir ekonomik görünümle sonuçlanırken, konut ve teknoloji alanında toplu işten çıkartmalar oluyor. Bazı teknoloji şirketleri de işe alımları dondurdu. Ancak diğer sektörlerde işçi açığı hala devam ediyor.

ABD Merkez Bankası geçen ay politika faiz oranını dörtte üç yüzde puan yükseltmişti. Bu FED’in 1994’ten bu yana en büyük faiz arttırımı oldu. FED, gecelik gösterge faiz oranını Mart ayından bu yana 150 baz puan arttırdı.

VOA tarafından geçilen ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de İş Açığında Beklenenden Az Düşüş haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.