ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli

ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli

ABONE OL
12:52 - 11/04/2024 12:52
ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin üç farklı eyaletinde yaşayan dört Türk vatandaşı geçtiğimiz haftasonu yaşamını yitirdi.

İlk haber Illinois eyaletinin Chicago kentinden geldi. Chicago Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 57 yaşındaki Türk polis Celal Cenker Surgit, ölü bulundu.

Aslen Adanalı olan, 1997 yılında ABD’ye göç eden Surgit’in ölüm nedeni intihar olarak kayıtlara geçti. Celal Cenker Surgit’in intihar ederek yaşamına son vermesinin ardından bu kez Florida eyaletinin Miami kentinden bir başka Türk vatandaşının ölüm haberi geldi.

46 yaşındaki Oktay Baran Vural’ın, Miami’de intihar ederek yaşamına son verdiği açıklandı.

Uyanık ve Eldar evlerinde ölü bulundu

Bir başka ölüm haberi Pazar sabahı, Massachusetts eyaletinin Waltham kentinden geldi. Aynı evi paylaşan, 27 yaşındaki Talip Uyanık ve 38 yaşındaki İsmet Eldar, evlerinde ölü olarak bulundu.

Eldar ve Uyanık’ın cesetlerini bulan yakınları, iki Türk vatandaşının cesetlerine ulaşıldığında ağızlarından köpüklerin geldiğini ifade etti. Eldar ve Uyanık’ın cesetlerine otopsi yapıldığı ancak adli tıp yetkilileri ya da polisin ölümlerin nedenini henüz resmen açıklamadığı kaydedildi.

Dönmez: “Cenazeler Türkiye’ye gönderilecek”

New York’ta, ABD Federal yönetimine bağlı, “ABD Vaiz Gücü”nden bağımsız imam Ahmet Dönmez, ABD’deki Türk toplumunun Ramazan Bayramı öncesi yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu, yaşamını yitiren üç Türk’ün cenazelerinin Türkiye’ye gönderileceğini kaydetti.

VOA Türkçe’ye son can kayıplarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Dönmez, yaşamını yitiren dört Türk’ün ikisinin intihar ettiğinin resmen açıklandığını ancak Pazar günü Waltham kentinde evlerinde ölü olarak bulunan iki Türk, Eldar ve Uyanık’ın resmi ölüm nedenlerinin henüz açıklanmadığını, kendisinin yaşamını yitiren iki Türk’ün yakınları ve adli tabip yetkilileriyle temasta olduğunu kaydetti.

İmam Dönmez, Miami’de intihar ederek yaşamına son veren Oktay Baran Vural’ın cenazesini ailesin imkanlarıyla Türkiye’ye gönderileceğini ancak Massachusetts eyaletinin Waltham kentinde evlerinde ölü olarak bulunan iki Türk vatandaşı Eldar ve Uyanık’ın cenazelerinin Türkiye’ye gönderilmesi için yardım kampanyası başlattığını da söyledi.

İmam Dönmez, biri Türk Camii diğeri de New York’taki sığınmacı merkezinde Ramazan Bayramı namazı kıldırdığını, dört Türk’ün ölümünün toplumda büyük üzüntüye neden olduğunu belirterek, “Çok kısa bir süre içinde yaşanan bu dört acı ölümün bayram öncesi olması dahada üzüntü verdi. Miami’de yaşamını yitiren Oktay Baran Vural’ın ailesiyle temastayım onlar cenazeyi kendi imkanlarıyla Türkiye’ye gönderecek. Ancak, Waltham kentinde evlerinde ölü olarak bulunan iki Türk’ün yakınlarının maddi imkanları olmadığı için Gofundme.com aracılığıyla başlattığımız yardım fonundan elde edilecek bağışla cenazeleri Türkiye’ye göndereceğiz’’ dedi.

İmam Dönmez, Waltham kentinde yaşamını yitiren iki Türk’ün ölümlerinin şüpheli olduğunu, ilgili makamlarla temasta halinde olduğunu ölüm nedenlerinin adli tabip raporunun yayınlanması sonrasında öğrenileceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de dört Türk yaşamını yitirdi, ikisi intihar ikisi şüpheli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.