ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor

ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor

ABONE OL
18:02 - 16/07/2021 18:02
ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Biden yönetimi, Perşembe günü itibariyle tarihin en büyük yoksullukla mücadele programlarından birini ülke içerisinde faaliyete geçirdi. Buna göre ABD yönetimi ailelere aylık olarak çocuk yardımı ödemeleri yapmaya başladı.

ABD Hazine Bakanlığı, ülkedeki yaklaşık 39 milyon aileye çocuk yardımı ödemelerinin banka hesapları aracılığıyla yapılacağını duyurdu. Bu, ülkedeki çocuk nüfusun yüzde 88’ine yardım ödemesi yapılması anlamına geliyor. Buna göre ABD’de aileler 6 yaşın altındaki çocukları için aylık 300, 6 yaş ve üzerindeki her çocuk için de 250 dolar aylık yardım ödemesi alacak.

Ödemelerin şu aşamada 2021 yılı sonuna kadar devam edeceği belirtiliyor. Ödeme programının uzatılması halinde yıllık 120 milyar dolarlık bir maliyet oluşacağı hesaplanıyor.

Biden’ın yardım planına karşı çıkan Cumhuriyetçi Parti, bunun maliyetinin, arttırılan şirket vergileri ve yüksek gelire sahip Amerikalılar’ın vergilerinden ödeneceğini dile getiriyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “Bu orta sınıf bir vergi indirimi. Bu zenginlerin aldığı vergi indirimleri gibi. Bu da çocuklar için bir vergi indirimi” dedi.

Biden, ”Bu yardımlar sayesinde aileler çocuklarına ‘Tatlım şimdi yeni diş tellerini alabiliriz. Sorun yaşadığın matematik dersi için sana yardımcı olacak bir öğretmen bulabiliriz. İlk kez katılacağın takım için gerekli spor malzemelerini alabiliriz’ diyebilecekler” dedi.

Biden, kendisine mektuplar yazan ailelerin, bu yardımları, çocuklarına yeni ayakkabılar almak, yaz kamplarına yollamak ve okul sonrası bakımları için kullanacaklarını anlattığını söyledi.

Beyaz Saray yetkilileri, bu yardımlar sayesinde milyonlarca ailenin yoksulluk nedeniyle çektikleri sıkıntılardan kurtulabileceğini ve çocuklarının bakımına daha fazla itina gösterebileceklerini belirtiyor. Bazı uzmanlar, bu yardım programını, 1960’lı yıllarda Başkan Lyndon B. Johnson’ın yoksulluğa karşı başlattığı savaş programına benzetiyor.

Ancak söz konusu yardımların ABD’de son dönemde artan tüketici fiyatları nedeniyle daha ailelerin cebine girmeden eridiği eleştirisinde bulunanlar da var. ABD’de uzun yıllar sonra yıllık enflasyon Haziran ayında yüzde 5,4’e ulaşmış durumda. Finans çevreleri, yüksek enflasyonun bir süre daha devam edeceğini ifade ediyor.

Bazı ekonomistler, salgın etkilerinden süratle kurtulabilmek için piyasaya yüksek miktarda para pompalanmasının tüketici fiyatlarının artmasına neden olduğunu söylüyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Çocuklu Ailelere Aylık Ödemeler Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.