ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak

ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak

ABONE OL
21:27 - 16/10/2023 21:27
ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Illinois’de 6 yaşındaki Müslüman bir çocuğu bıçaklayarak öldüren ve annesini ağır yaralayan 71 yaşındaki evsahibi, nefret suçuyla yargılanacak. Polis, saldırganın kurbanları inançları nedeniyle ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşa tepki olarak seçtiğini açıkladı.

Son günlerde, ABD şehirlerindeki polis ve federal yetkililer Yahudilik veya İslam karşıtı görüşlerden kaynaklanan şiddet olaylarına karşı alarma geçti. Yahudi ve Müslüman grupların yanısıra FBI yetkilileri de nefret ve tehdit söylemlerinde artış olduğunu bildirdi.

Will County Şerif Ofisi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Chicago bölgesindeki olayda, polislerin 32 yaşındaki kadın ve çocuğu Cumartesi sabahı geç saatlerde, evlerinde bulduğunu bildirdi.

Will County Şerif Ofisi, çocuğun 18 santimetrelik askeri tarzda tırtıklı bir bıçakla 26 kez bıçaklandığını açıkladı. 32 yaşındaki annenin de birden fazla bıçak yarası aldığı kaydedildi.

Annenin 911’i arayarak evsahibinin kendisine bıçakla saldırdığını bildirdiği ve daha sonra banyoya kaçtıktan sonra mücadeleye devam ettiği kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden, çocuğun ailesinin “herkesin aradığı şeyi, barış içinde yaşamak, öğrenmek ve dua etmek için bir sığınak olan Amerika’ya gelen” Filistinli Müslümanlar olduğunu söyledi.

Biden yaptığı açıklamada “Bu korkunç nefret eyleminin Amerika’da yeri yoktur” dedi.

Şüphelinin evsahibi 71 yaşındaki Joseph Czuba olduğu ve şüphelinin birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darpla suçlandığı açıklandı.

Şerif ofisinden yapılan açıklamada, “Dedektifler, bu vahşi saldırıda her iki kurbanın da Müslüman olmaları ve Hamas ile İsrailliler arasında devam eden Ortadoğu çatışması nedeniyle şüpheli tarafından hedef alındığını tespit edebildi” denildi.

Czuba, anayasal hakkı olduğu üzere dedektiflere herhangi bir beyanda bulunmamış olsa da polis, suçlamaları görüşmeler ve kanıtlar yoluyla belirlediklerini söyledi.

Polis olay yerine vardığında Czuba’yı evin dışında yerde otururken ve alnında bir kesikle bulduğunu söyledi. Kurbanlar yatak odasındaydı.

Yerel basın Czuba’nın bugün öğleden sonra Joliet’teki ilçe adliyesinde ilk duruşmaya çıkacağını bildirdi.

Czuba’ya ya da bir aile üyesine telefon, internet ya da sosyal medya üzerinden ulaşma girişimleri henüz karşılık bulmadı. Şerifin ofisi ve ilçe kamu avukatının ofisi, Czuba’nın yasal temsiliyle ilgili mesajlara henüz cevap vermedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) çocuğun Wadea Al-Fayoume olduğunu ve Hanaan Shahin adlı kadının da annesi olduğunu açıkladı.

Müslüman sivil özgürlükler örgütü CAIR bu suçu “en kötü kabusları” olarak nitelendirdi ve İsrail-Hamas savaşının patlak vermesinden bu yana nefret telefonları ve e-postalarındaki rahatsız edici artışın bir parçası olarak değerlendirdi.

CAIR yöneticisi Ahmed Rehab, “Halklarının başına gelenlerden dolayı kalpleri kırık olan Filistinliler, aynı zamanda dünyanın en özgür demokrasisinde yaşayan insanların can ve mal güvenliği konusunda da endişe duymak zorunda” dedi.

CAIR, sosyal medya platformu X’teki açıklamasında “Siyasetçiler, basın kuruluşları ve sosyal medya platformları tarafından yayılan İslamofobik söylem ve Filistin karşıtı ırkçılık sona ermelidir” ifadelerini kullandı.

Çocuğun amcası Yousef Hannon ise dün Chicago’da, CAIR tarafından düzenlenen ve çocuğun babasının da katıldığı bir basın toplantısında konuştu.

Hannon, “Biz hayvan değiliz, biz insanız. İnsanların bizi insan olarak görmesini, insan olarak hissetmesini, insan olarak muamele etmesini istiyoruz, çünkü biz buyuz” dedi.

Filistinli bir Amerikalı olan Hannon, 1999 yılında çalışmak için ABD’ye göç etmiş ve devlet okulunda öğretmenlik yapmış bir isim.

Illinois’nin Demokrat Valisi JB Pritzker dün bir basın açıklaması yaptı ve artan tehditler karşısında Illinois Eyalet Polisi’nin federal güvenlik güçleriyle iletişim halinde olduğunu, destek amacıyla da Müslüman topluluklara ve dini liderlere ulaştığını kaydetti.

Pritzker, “Bağnazlık adına altı yaşındaki bir çocuğun canını almak şeytanlıktan başka bir şey değildir. Wadea sabah okula gidiyor olmalıydı. Bunun yerine ailesi sabahları oğulları olmadan uyanacak. Bu sadece bir cinayet değil, aynı zamanda bir nefret suçudur. Müslüman, Yahudi ve Filistinli komşularımız dahil her bir Illinoili, böyle bir kötülüğün tehdidinden uzak yaşamayı hak ediyor” dedi.

FBI Direktörü Christopher Wray, Uluslararası Polis Şefleri Birliği konferansında “bu gergin ortamda” tetikte olmaları konusunda uyarıda bulundu.

FBI’ın internet sitesine göre Wray Cumartesi günü San Diego’da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, “Bildirilen tehditlerde bir artış gördüğümüze şüphe yok ve özellikle son olaylardan ilham alarak kendi şiddet eylemlerini gerçekleştirebilecek yalnız aktörler için tetikte olmalıyız” dedi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan üst düzey bir FBI yetkilisi, yanıt verdikleri tehditlerin çoğunun inandırıcı bulunmadığını, ancak yine de hepsini ciddiye aldıklarını söyledi.

Yetkili ayrıca FBI yetkililerinin son bir hafta içinde inanç temelli liderlerle iletişimde yoğun ve proaktif olmaya teşvik edildiğini söyledi.

Yetkili, amacın kimseye hedef alındığını hissettirmek değil, din adamlarından ve diğerlerinden şüpheli görünen her şeyi kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istemek olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklayarak öldüren evsahibi nefret suçuyla yargılanacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.