ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı

ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı

ABONE OL
22:02 - 27/11/2023 22:02
ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika ve İsrailli yetkililer Pazar günü yaptıkları açıklamalarda daha fazla rehinenin serbest bırakılması ve dört günlük ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ateşkesin uzatılmasının Hamas’ın daha fazla rehineyi serbest bırakıp bırakmayacağına bağlı olduğunu söyledi. CNN televizyonuna konuşan Sullivan, Hamas’ın rehineleri serbest bırakmaya devam ettiği sürece dört günün bitiminden sonra da İsrail’in savaşı durdurmaya devam edeceğini kabul ettiğini hatırlattı.

“Top gerçekten Hamas’ın sahasında” diye konuşan Ulusal Güvenlik Danışmanı, “Hamas rehineleri serbest bırakmamayı seçerse bu ateşkesin sona ermesi İsrail’in değil kendi sorumluluğundadır. Çünkü rehineleri tamamen savaş yasalarına, insani ve ahlak sınırlarına aykırı ve gayrimeşru bir biçimde elinde tutuyor” dedi.

Hamas’ın serbest bıraktığı İsrailli rehineleri taşıyan araç Ramat Gan’daki Sheba Tıp Merkezi’nde.

Cuma günü başlayan geçici ateşkes ile birlikte Hamas, son olarak Pazar günü aralarında bir Amerika vatandaşının da bulunduğu 17 rehineyi serbest bıraktı. Cuma günü 24, Cumartesi günü de 17 rehine serbest bırakılmıştı. Rehineler karşılığında İsrail, Batı Şeria’daki hapishanelerde tutulan yaklaşık 150 Filistinli kadın ve gençlerden oluşan mahkumu serbest bırakmayı kabul etmişti. Pazar günü 39 Filistinli tutuklu serbest İsrail tarafından serbest bırakıldı.

İsrail’in Amerika Büyükelçisi Michael Herzog da Pazar günü Amerikalı yetkililere benzer bir açıklamada CNN televizyonuna Hamas’ın rehineleri serbest bırakmaya devam etmesi halinde ateşkesin günlük olarak uzatılabileceğini söyledi.

Hamas’ın serbest bıraktığı rehineler arasında dört yaşındaki ABD vatandaşı çocuk da var

Amerika Başkanı Joe Biden, Hamas’ın Pazar günü serbest bıraktığı 17 rehine arasında Amerika ve İsrail çifte vatandaşı 4 yaşındaki Abigail Edan’ın da bulunduğunu doğruladı.

4 yaşındaki rehine Abigail Edan’ın serbest bırakıldığı haberi İsrail televizyonlarında böyle paylaşıldı.

Biden, annesinin 4 yaşındaki kızın gözlerinin önünde öldürüldüğünü söyledi ve “Tanrıya şükür evde, keşke orada olup onu kucağıma alabilseydim” dedi. Beyaz Saray’dan daha sonra yapılan açıklamada Bideen’ın 4 yaşındaki kızın İsrail’deki aile üyeleri ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Biden, Pazar günü İsrail Başbanı Netanyahu ile de telefonda görüştü. Katar Mısır ve İsrail liderleri ile daha fazla rehinenin serbest bırakılması için temas halinde bulunduklarını da kaydeden ABD Başkanı, çatışmalara verilen insani aranın Gazze’nin ihtiyaç duyduğu ilaç gıda su ve yakıtın ulaştırılması için bir fırsat olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve İsrailli yetkililerden “rehine karşılığı ateşkes uzatılabilir” mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.