ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası

ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası

ABONE OL
13:00 - 05/10/2021 13:00
ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de yayımlanan China Morning Post gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın bugün ve yarın İsviçre’de üst düzey Çinli yetkililerle biraraya geleceğini iddia etti.

Gazetede yer alan haberde “Biraraya gelecek diplomatlar, Çin Cumhurbaşkanı Xi ve ABD Başkanı Biden’ın fikir birliğine vardıkları şekilde iletişim kanallarını yeniden kurmayı hedefliyorlar” denildi. Habere göre Jake Sullivan, İsviçre’de Çinli yetkili Yang Jiechi’yle görüşecek.

Reuters haber ajansı, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın gazetenin haberi hakkında henüz bir yorum yapmadığını bildirdi.

Çinli bir başka gazete, Global Times da Çin’in ABD’yle karşılıklı çıkarlar sağlayacak yeni ticari ilişkiler kurmak konusunda istekli olduğunu yazdı.

İsviçre’de yapılacağı iddia edilen görüşme Biden göreve geldiğinden bu yana Çin’le ikinci yüz yüze temas olacak. Daha önce de Temmuz ayının sonlarında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng’le biraraya gelmişti. Görüşme Çin’in Tianyan şehrinde yapılmıştı.

VOA tarafından geçilen ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Çin Arasında İsviçre’de Toplantı İddiası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.