Bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi

Bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi

ABONE OL
11:50 - 07/02/2024 11:50
Bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu az bir farkla ellerinde tutan Cumhuriyetçiler İç Güvenlik Bakanı Mayorkas’la ilgili azil oylamasında istediği sonucu alamadı. Mayorkas azledilmedi.

Mayorkas’la ilgili azil kararının çıkmamasının nedeni Temsilciler Meclisi’ndeki bazı CUmhuriyetçiler’in Demokratlar’la birlikte hareket etmesi ve azil oylamasında “hayır” oyu kullanması.

2014-216 oyla Mayorkas’la ilgili azil kararı çıkmadı.

Temsilciler Meclisi’ndeki dört Cumhuriyetçi üye Demokratlar’la birlikte oy kullanınca Mayorkas hakkında azil kararı alınamadı.

ABD tarihinde sadece bir kez, 1876 yılında bir bakan yolsuzluk suçlamasıyla azledilmişti.

Dönemin Savaş Bakanı William Belknap, oylama öncesi istifa etmişti.

Cumnuriyetçiler’in oylarıyla Mayorkas’la ilgili azil suçlamalarını geçen hafta komisyonda kabul etmişti.

Cumhuriyetçiler Mayorkas’ı Kongre’yle işbirliği yapmamak, kamu güvenini çiğnemekle suçluyordu.

Oylama tam da partilerüstü sınır güvenliğiyle ilgili bir yasa tasarısının Senato’da hazırlandığı bir sırada gerçekleşti.

Söz konusu yasa tasarısının eski Başkan Donald Trump’ın aleyhte açıklamaları nedeniyle Senato’da dahi kabul edilmeyebileceği yorumları yapılıyor.

VOA tarafından geçilen ABD tarihinde ikinci kez bir bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD tarihinde ikinci kez bir bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD tarihinde ikinci kez bir bakanın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesi çok az oy farkıyla engellendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.